El diputat Fermí Masot, acompanyat de la diputada Sandra Marco, ha participat aquest dimarts en la inauguració de la 30a Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que s’ha celebrat al conjunt rupestre del Cogul, així com del projecte ‘Ulls d’història’, una visió a través de la realitat virtual i d’experiències immersives úniques de la història del conjunt. L’acte ha comptat també amb la participació de l’alcaldessa del Cogul, M. Àngels Julià, i del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas.
En la seva intervenció, Masot ha felicitat els organitzadors per “relacionar la nostra història i el nostre patrimoni amb la nostra gastronomia. Perquè la gastronomia també forma part del nostre patrimoni. La gastronomia forma part de la nostra cultura, però forma part de la nostra identitat. I en aquest cas, si parlem d’identitat i estem a les Garrigues, cal reconèixer la cuina d’aquesta terra, que es caracteritza pel sabor que el vostre oli d’oliva verge extra dona a la nostra gastronomia”.
La Mostra Gastronòmica se celebra entre els dies 1 de novembre i 15 de desembre en 8 restaurants dels municipis de Cervià de les Garrigues, l’Albi, la Pobla de Cérvoles, les Borges Blanques i Tarrés.
Concretament, els restaurants que hi participen són:
- Ca la Margarida (l’Albi)
- Hostal Benet&+ART oli d’autor (les Borges Blanques)
- Masia les Garrigues (les Borges Blanques)
- Els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues)
- Cafè Terrall Restaurant (les Borges Blanques)
- El Sindicat (Tarrés)
- Les Cuines de la Llena (la Pobla de Cérvoles)
- El 9 Syrah (les Borges Blanques)