Postius (Junts) aposta per una Lleida que sigui la capital de l’art urbà

Avatar photo

Postius considera que cal “donar-li una sacsejada al món de la cultura, perquè els més joves agafin el relleu i tirin endavant projectes de ciutat”.

La candidatura de Junts per Catalunya Lleida, Toni Postius, ha celebrat avui un acte sectorial del món de la cultura, l’associacionisme i el patrimoni històric a l’Antic Convent de Santa Clara, a la seu dels Castellers de Lleida.

 

Durant l’acte, i en mig d’una taula rodona amb en Pau Bonet, president dels Castellers de Lleida, en Toni Soliva, president de la Fundació Orfeó Lleidatà i en Miquel Sabaté, professor universitari i expert en educació inclusiva i atenció socioeducativa al llarg del cicle vital, la cultura i també en Patrimoni Cultural, han compartit les necessitats de la ciutat en matèria de cultura, especialment pel que fa a igualtat de disciplines, acompanyament i han reivindicat l’ajuda de les institucions, especialment de la Paeria, en l’àmbit de programació, visualització i ajuda al talent jove.

 

La taula rodona ha estat moderada pel candidat Joan Ramon Castro, expresident dels Castellers de Lleida. Castro s’ha compromès a “treballar de valent per la cultura i el patrimoni de la ciutat”.

El candidat a Paer en Cap, Toni Postius, ha definit la cultura com “educació, cohesió social, creixement i patrimoni de la ciutat”. Durant la trobada, Postius ha posat en relleu “la cultura popular i la necessitat de donar a conèixer tot el que fan les entitats”.

Al llarg de la seva intervenció, Postius ha desgranat els diferents punts del programa de Junts pel que fa a la cultura. Entre algunes de les propostes hi ha la creació d’un camp d’aprenentatge de la cultura popular, amb la col·laboració del Departament de Cultura i la plena disposició de la Paeria, per tirar endavant aquestes propostes.

Postius considera que cal “donar-li una sacsejada al món de la cultura, perquè els més joves agafin el relleu i tirin endavant projectes de ciutat”. Per això, ha volgut explicar que fruit d’algunes col·laboracions d’aquest mandat des de l’àrea d’urbanisme, proposa “transformar els 2’5 km del mur dret del riu Segre en una gran obra d’art urbà on els artistes muralistes puguin expressar el seu art, podent arribar a ser dels més llargs d’Europa en la trama urbana.”

 

En aquest sentit, Postius ha remarcat que “en els darrers anys hem impulsat diverses actuacions d’art urbà com la remodelació de la plaça del Clot de les Granotes i el Pot Fest. Finalment, Postius ha anunciat la creació d’“una plataforma digital on es puguin trobar totes les actuacions d’art urbà que hi ha a la ciutat per tal de poder constituir un museu d’art urbà a l’aire lliure i, així, aconseguir que Lleida es converteixi en la capital de l’art urbà i pol d’atracció i turisme i que doni a conèixer els artistes que tenim a la ciutat i que moltes vegades no es valora prou el seu art”.

Pel que fa al Patrimoni, Postius ha explicat que “en els propers quatre anys caldrà continuar posant l’accent en els turons de Gardeny i de la Seu Vella, o també a l’antic convent de Santa Teresa per tal que pugui albergar el Museu de Titelles de Catalunya”. En aquesta línia, Postius ha afegit que des de Junts aposten per “crear el centre d’interpretació de la guerra civil sota la plaça de la Sardana, al Turó de la Seu Vella, on actualment hi ha un dipòsit d’aigua en desús”.

Postius ha dit que “som uns grans defensors de les col·laboracions publicoprivades, de col·laborar amb les empreses i entitats que generen cultura” i ha demanat “unitat d’acció entre les diferents disciplines culturals, associacions i entitats, i determinació per sortir de la zona de confort, per ser valents i atrevits i per canviar dinàmiques. Si volem resultats diferents també hem d’estar disposats a fer coses diferents”. En aquest sentit, Postius ha dit que aposta “perquè el Consell Municipal de Cultura no sigui consultiu sinó que en surtin acords i propostes a executar, i que sigui el consell qui decideixi cap a on hem d’anar”.

A més Postius, també ha explicat que és partidari que “la Paeria posi en marxa un aplicatiu que reculli tota la programació cultural de la ciutat, que hi hagi col·laboració per programar de forma coordinada i que puguem fer actes i activitats que arribin al màxim de gent possible i que agrupin un bon gruix d’espectadors”.

Finalment, pel que fa a equipaments, Postius ha posat a disposició “el Palau de Vidre – un cop reformat – com un gran espai de coworking entre les diferents entitats i associacions i també que el proper mandat, sigui el que recuperi el Teatre Principal”. Finalment, Postius també ha apostat per construir la biblioteca pública “al Parc del Joc de la Bola, integrant-la en un espai pel barri, de reunió i de trobada”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Parets tanca la piscina Miguel Luque per un despreniment

Notícia següent

Larrosa (PSC) impulsarà els parcs i els jardins de Lleida per l’activitat física

Notícies relacionades