Comença la retirada de fruita dolça de pinyol del mercat per a fer sucs per beneficència

Lleida ha sol·licitat retirar més de 17.000 tones de fruita, gairebé la totalitat de les prop de 20.000 autoritzades per Brussel·les

Les primeres retirades de fruita dolça de pinyol del mercat s’han començat a fer aquest dilluns a les diferents centrals de transformació fructícola. Una d’aquestes és l’empresa Nufri, de Mollerussa, que al llarg de les properes 2 o 3 setmanes preveu rebre una mitjana de 20 camions i 400 tones de préssec rodó, préssec pla i nectarines al dia que transformarà en sucs per a beneficència.

La fruita arriba de càmeres situades a Lleida i l’Aragó i aquesta mesura ha de servir per alleugerir el mercat amb l’objectiu de fer remuntar els preus davant el sobre estoc de producció. Al conjunt de Lleida les centrals han demanat retirar 17.129 tones de fruita de pinyol, una xifra que s’aproxima a les 19.550 tones que ha autoritzat retirar la Comissió Europea (CE). El sector considera que aquesta quota de retirada és insuficient ja que no dóna cobertura al conjunt de zones productes de l’Estat i ho demostra el fet que en pocs dies s’ha esgotat.