Moviment constant de visitants la darrera jornada de la 69ª Fira de Sant Miquel de Lleida

La majoria d'expositors coincideixen que l'afluència de públic és "més baixa" que en darreres edicions

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El matí de la darrera jornada de la 69a edició de la Fira de Sant Miquel de Lleida ha registrat un moviment constant de visitants. El públic familiar s’ha atansat al recinte firal per passejar i d’altres han visitat el certamen per assabentar-se de les novetats del sector agrícola. Tot i això, la majoria d’expositors asseguren que l’afluència de públic ha estat “més baixa” en comparació amb darreres edicions.

Pel que fa al volum de negoci, els estands de maquinària agrícola expliquen que “hi ha poca alegria per invertir”, mentre que empreses dedicades al subministrament d’aigua i purins asseguren estar “contents i satisfets”. Sigui com sigui, tots els expositors coincideixen que estar presents al certamen agrícola els dona visibilitat.

El responsable del departament comercial d’Espina Maquinària de Vila-sana, Àlex Planas, atribueix la “baixa” afluència de visitants a la realitat del sector. “Portem dos anys de collites minses que amb l’augment de preus fa que hi hagi poca alegria per invertir en maquinària nova”, ha explicat. Tot i això, considera que tenir un espai a la fira li aporta captar nous clients.

En la mateixa línia s’ha expressat el gerent de l’empresa Auto-mecànic Corbella d’Alcoletge, Xavi Corbella. Ha apuntat que “la fira és més fluixa” del que estan acostumats pel que fa a contactes i visitants, però també ha destacat que “sempre val la pena venir”.

A l’altra cara de la moneda hi ha els negocis que, en un context de sequera, es dediquen a gestionar projectes d’instal·lació de reg. El comercial de l’empresa Irriga Water Solutions de Lleida, Enric Giménez, destaca la participació de públic. “Una de les necessitats actuals és l’ús eficient de l’aigua. Hi ha demanda per fer un reg eficient, bombeig i la creació de pous. En aquesta fira hem treballat”, ha conclòs. Així mateix, agraeix la celebració de fires com la de Sant Miquel, ja que és un espai per trobar-se amb els clients de manera “distesa”.

També valora de manera positiva la participació en el certamen agrícola el responsable comercial de Leonardita de Ebro, Javier Marco, que ofereix un fertilitzant ecològic de Mequinensa. De la seva primera experiència com a expositor assegura estar “content i satisfet”.