Mollerussa reivindica el Dia Internacional de les Dones

Divuit sòcies de l’Albada nascudes el 1940 i el 1941 són homenatjades en l’acte institucional que ha tingut lloc al Teatre L’Amistat

L’escriptora lleidatana Marta Alòs ha reivindicat avui a Mollerussa la necessitat de treballar colze a colze dones i homes per tirar endavant una societat més igualitària. Ho ha fet durant la glosa que ha fet al Teatre L’Amistat en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Dones, organitzada per l’Ajuntament de Mollerussa conjuntament amb l’Albada i en la qual s’ha homenatjat divuit sòcies de l’entitat nascudes el 1940 i el 1941.

Marta Alòs s’ha referit també a la necessitat de revisar el llenguatge que s’utilitza per reivindicar el feminisme per no caure en incorreccions. “La paraula tots ens representa a homes i a dones”, ha assegurat per explicar que cal trencar tòpics perquè “si no tenim la col·laboració dels homes”, la lluita per la igualtat no es podrà tirar endavant, ha conclòs.

 Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui ha tancat els parlaments, s’ha referit al context bel·licista actual i ha assegurat que “en moments de crisi no es parla d’homes i de dones, es parla de persones”. També ha insistit en la importància de l’educació per construir una societat que ha de canviar. En aquest sentit, ha convidat al públic a la presentació divendres al Centre Cultural del conte Qui fa què, que l’Ajuntament ha editat com un recurs didàctic per treballar a les escoles i en família amb l’objectiu d’ajudar a trencar amb els estereotips de gènere en l`àmbit laboral.

 A banda de l’alcalde i la conferenciant també han dit unes paraules la presidenta de l’Albada, Tere Grañó; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadès, i la regidora d’Igualtat, Rosalia Carnicé, que ha estat l’encarregada de llegir la declaració institucional de la Generalitat. L’acte ha finalitzat amb el concert de Silky Quartet.