Marc Solsona reté l’alcaldia de Mollerussa pactant amb el PSC

Mollerussa Primer i els socialistes governaran en minoria i ERC decideix quedar-se a l'oposició

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
binary comment

Després de perdre la majoria absoluta, Marc Solsona tenia possibilitats de governar però li calien suports per aconseguir-ho. I els ha trobat, però, només al PSC, fet que l’obligarà a governar en minoria. L’anunci de l’acord s’ha fet públic avui al migdia, a escasses hores de la investidura de demà.

A Solsona se li van complicar les negociacions quan Junts li va tancar la porta a un pacte. El seu cap de llista, Raül Aguilar, assegurava que no li donarien suport perquè consideraven que era “continuista”. En aquest sentit, Aguilar ha intentat fer un pacte de “canvi” però no se n’ha sortit. “És bastant complicat que hi hagi un canvi a Mollerussa”, admetia ahir a la tarda, abans que se sabés oficialment el pacte. “Tenim clar que anem a l’oposició d’una manera contundent”, assegurava, però afirmava que “hem deixat la porta oberta per si volen tornar a entrar en diàleg, però la desconfiança ha estat tal que seria difícil que hi hagués una reacció”.

Aguilar donava per fet que es repetiria el pacte de la Diputació de Lleida a escala municipal, però finalment no ha estat així, perquè ERC va decidir ahir a la nit en una assemblea no entrar a govern i anar-se’n a l’oposició. “L’assemblea ho va decidir així per una àmplia majoria”, confirma el cap de llista republicà, Engelbert Montalà.

El ventilador dels retrets engegat

En les negociacions de pactes hi ha els acords i les desavinences. I en aquesta segona part és quan s’acostumen a engegar els ventiladors de retrets entre formacions. “ERC ens ha torejat”, critica el cap de llista juntaire, mentre que des de files republicanes asseguren que “Junts no ha aconseguit res” i la CUP “no vol entrar a cap govern del canvi”.