El Segrià, confinat

El confinament entrarà en vigor a partir de les 12 hores d'aquest dissabte

Hospital de campanya muntat al costat de l'Arnau. SEM.

La Generalitat de Catalunya ha decidit confinar el Segrià a partir d’aquest dissabte 4 de juliol. Després que en la última setmana s’hagin doblat els casos positius de coronavirus amb una xifra superior a la que hi havia durant la pandèmia, s’ha optat per fer un confinament selectiu i perimetral d’una part de la regió sanitària de Lleida.

Aquest confinament entrarà en vigor a partir de les dotze del migdia d’aquest mateix dissabte i afectarà a tota la comarca del Segrià. No s’hi podrà entrar ni sortir a partir de les 16.00 hores, excepte en els casos de mobilitat laboral. Per controlar-ho s’activaran 25 deispositius dels Mossos d’Esquadra i s’estendran 200 agent per tot el perímetre de la comarca. Es tracta d’una decisió similar a la que es va fer a la Conca d’Òdena a l’inici de la pandèmia a Catalunya.

Durant el confinament, no es podran fer visites als familiars que viuen en residències de gent gran i es tancaran els centres de dia. També es tornen a limitar les reunions a un màxim de deu persones, tant a l’espai públic com al privat. “Avui fem un pas enrere per protegir-nos i controlar el rebrot”, ha assegurat Quim Torra, que ha explicat que s’ha autoritzat els Mossos d’Esquadra i els cossos de policia local per multar “si cal” si s’incompleix el confinament

Reunió d’urgència davant l’augment de casos

L’executiu ha convocat una reunió d’urgència de seguiment del Procicat que ha encapçalat aquest matí el president de la Generalitat, Quim Torra, i que ha comptat amb la participació del vicepresident Pere Aragonès, la consellera de Salut, Alba Vergés, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch. A Ponent hi ha almenys 8 rebrots de coronavirus. Vergés va assegurar divendres que la situació “no és cap broma” i en l’última setmana hi ha hagut 4 persones noves a l’UCI.