Dimecres, 17 d'abril de 2024
És notícia

Salut trasllada el punt de vacunació massiu i de cribratge escolar de Lleida al barri de Cappont

L'Onze de Setembre deixarà de tenir usos sanitaris després que s'hi han administrat 151.000 dosis i fet uns 33.000 PCR

Salut traslladarà el punt de vacunació massiu del pavelló Onze de Setembre de Lleida a un local situat a l’avinguda de les Garrigues 21, al barri de Cappont. Aquest espai, que entrarà en servei a mitjans de desembre, donarà suport a l’atenció primària en la vacunació de la covid-19 en un moment en què s’amplia el ventall de persones que han de rebre la dosi addicional, i també s’hi realitzaran les proves PCR del cribratge escolar, que fins ara també es feien a l’Onze de Setembre. D’aquesta manera, el pavelló municipal podrà recuperar els usos esportius després que s’hi hagin administrat prop de 151.000 dosis de vacunes contra la covid-19 i s’hi hagin fet més de 33.000 PCR, la majoria a infants i professors de grups confinats.
Està previst que el punt de vacunació ubicat al barri de Cappont entri en funcionament a mitjans de desembre, tot i que l’activitat sanitària a l’Onze de Setembre acaba el 30 de novembre. En aquest interval, la campanya de vacunació continuarà des dels Centres d’Assistència Primària (CAP), amb el suport de l’equip mòbil de vacunació, que es desplaçarà a punts concrets del territori.

Aquest trasllat posa fi a nou mesos de vacunació massiva contra la covid-19 al pavelló -la primera dosi es va posar el 18 de febrer-, durant els quals s’hi han administrat unes 150.900 dosis, de les quals 82.500 de Pfizer, 59.100 de Moderna, 8.500 d’AstraZeneca i 800 de Janssen (sense incloure les inoculacions als treballadors del sector agrari). Entre els dies 26 de juny i 31 de juliol, els de més activitat, s’hi van posar una mitjana de 1.600 vacunes al dia, arribant a 2.184 el 2 de juliol.

Durant aquest període, al pavelló hi han treballat 240 infermeres, una vintena de tècnics en cures auxiliars d’infermeria i uns 90 administratius, a més de professionals informàtics i personal de serveis. A banda de la població general, a les instal·lacions s’ha vacunat professionals sanitaris i de serveis essencials o treballadors del sector agrari.

Des de l’Onze de Setembre s’han realitzat també tasques de coordinació del pla de vacunació territorial. En aquests nou mesos, s’hi han rebut, emmagatzemat i redistribuït 142.000 dosis destinades als centres d’Alcarràs, Mollerussa i Balaguer, i a l’equip mòbil de vacunes, que s’ha traslladat a altres espais de la regió sanitària de Lleida, com ara residències, empreses o els punts de vacunació adreçats al sector agrari.

En paral·lel, el pavelló municipal ha acollit també des del mes de setembre de 2020 l’equip de mostres, encarregat de realitzar les proves PCR als alumnes i professors dels grups de convivència estable de les escoles de la ciutat que han estat confinats en detectar-s’hi casos positius, així com als centres residencials. Aquests professionals han fet més de 33.000 proves ‘in situ’, 46.000 més en escoles de fora de Lleida ciutat i 13.600 en residències de tota la regió, totes elles coordinadores des del mateix pavelló. Per l’equip de mostres han passat al voltant de 50 professionals.

Ara, el nou punt ubicat a Cappont recollirà tota aquesta activitat i continuarà servint de base a l’equip mòbil de vacunació, que es desplaçarà pel territori per donar suport als equips d’atenció primària de tota la regió sanitària.

Usos sanitaris des de l’inici de la pandèmia

Des del mes d’abril del 2020, l’Onze de Setembre s’ha dedicat a usos sanitaris per fer front a la pandèmia. Al mes d’abril d’aquell any, l’Ajuntament de Lleida ja el va cedir per ubicar-hi 45 llits per acollir pacients si el nombre d’ingressats superava la capacitat dels hospitals lleidatans. A l’agost, amb l’objectiu d’alleugerir la pressió dels centres sanitaris en cas de necessitat, aquests llits es van ampliar fins a 70 com a part del Pavelló Salut Lleida.

Al setembre del 2020 s’hi van començar a fer els cribratges escolars i durant la campanya de vacunació de la grip estacional, aquest espai va acollir, juntament amb diversos centres cívics de la capital del Segrià, vacunacions de la grip per descongestionar els CAP. Al novembre, el pavelló va ser un dels espais de la ciutat on van tenir lloc cribratges intensius a la població per a la detecció de la covid-19. Al gener d’aquest any, la Paeria va prorrogar la cessió de l’equipament municipal per facilitar la campanya de vacunació i continuar amb els cribratges.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Interrompuda la circulació de trens entre Tortosa i l’Aldea per un incident elèctric

Notícia següent

Girona lliura els Premis de la Xarxa Gironina per a la reforma horària

Notícies relacionades