Pueyo aparta al regidor d’Esports de la Paeria

Arran de l'afer de les suposades irregularitats en contractes de la seva regidoria i també d'Urbanisme, ambdós de JxCat

El paer en cap de l’Ajuntament de Lleida, Miquel Pueyo, ha decidit apartar al regidor d’Esports, Sergio González, de les seves funcions i ha instat a la comissió del seguiment del Pacte d’Entesa entre ERC, JxCat i el Comú, que treballi una proposta per a la seva substitució.
Ho ha fet com a resposta a les conclusions que es desprenen de l’informe emès arran de les anomalies en tres contractes de manteniment d’edificis, malgrat no incompleixen la Llei de Contractes del Sector Públic. La setmana passada ja van ser tant els republicans com el Comú, la CUP, i el PSC que van demanar responsabilitats polítiques davant el “clientelisme” en contractacions a les regidories d’Urbanisme i Esports, ambdós de JxCat.
Està previst que la comissió de seguiment del Pacte d’Entesa es reuneixi aquest dilluns a la tarda i treballi en una proposta per a substituir el regidor Sergio González. Aquesta comissió és un mecanisme de coordinació de les tres forces de govern per a vetllar per al bon funcionament del pacte i es reuneix puntualment a petició d’un dels partits integrants del govern municipal.

L’afer va sortir a la llum la setmana passada arran d’un informe signat per les regidories de Participació i Lluita contra la corrupció i de Govern Obert, que contestava a una pregunta del PSC al ple del desembre, i on s’arribava a la conclusió que s’havien observat “anomalies” en tres contractes de la regidoria d’Esports. Els socis de govern del Comú van més enllà i consideren que aquestes irregularitats també tenen lloc a la regidoria d’Urbanisme, que està comandada pel primer tinent d’alcalde, Toni Postius.

L’informe apunta contractes que sumen més de 120.000 euros per part de les dues regidories, però la que lidera a distància la despesa és Urbanisme, amb més de 115.000 euros. En canvi, Esports comptabilitza despeses de poc més de 6.000 euros. Els contractes són a una sola empresa i segons l’informe, n’hi ha tres on s’eviten els procediments de transparència, lliure concurrència i control públic que sí que s’apliquen als contractes majors.