Dimecres, 26 de juny de 2024
És notícia

El PMP de Sitges fa una crida a les productores emergents de Ponent

Avatar photo
La incubadora Producers Meet Producers (PMP), amb termini d’inscripció fins al 21 de juny, té com a objectiu donar visibilitat a les productores novells de Ponent perquè puguin donar a conèixer el seu talent al Festival de Sitges
FOTO: D.H. / Presentació del Producers Meet Producers (PMP) a professionals de l’audiovisual

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida ha acollit aquest matí la presentació del Producers Meet Producers (PMP) a professionals de l’audiovisual, que consisteix en una incubadora per a productores audiovisuals de nova creació amb una trobada anual, entre productores emergents i productores consolidades, organitzada per Productors Audiovisual de Catalunya (PAC), que s’emmarca dins del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, amb el suport del departament d’indústria del mateix festival.

La presentació ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Estefania Rufach; l’ambaixador a Lleida de la incubadora Producers Meet Producers (PMP) i director del Galacticat, Ramon Bochaca; la directora de la incubadora Producers Meet Producers (PMP), Marta Forn, i el coordinador PMP i membre de la junta directiva PAC-Productors Audiovisuals de Catalunya, Alfonsi Vega.

El director del Festival Galacticat i ambaixador a Lleida del PMP, Ramon Bochaca, ha explicat en què consisteix aquest PMP que ara fa 10 anys que es du a terme dins del Festival de Sitges i en què “es propicia una trobada entre productores novells i productores ja consolidades dins la indústria cinematogràfica, on les productores novells presenten projectes de llargmetratges, curtmetratges, o de transmèdia, i aquests projectes quan són seleccionats guanyen una mentoria d’un any sencer en què una productora consolidada acompanya l’evolució d’aquest projecte per fer-se realitat”. 

El Producers Meet Producers s’ha presentat avui a Ponent per fer una crida a les productores emergents del territori. “Fem una crida a aquests productors i sector audiovisual de Ponent que existeix i que hi és, que potser no té tanta visibilitat, perquè el seu talent trobi una fórmula o un trampolí per ser més universal a través d’aquest contacte amb el PMP i fent presència al Festival de Sitges”, ha dit Bochaca.

L’ambaixador a Lleida del PMP ha posat diferents exemples d’algunes productores ja consolidades al territori lleidatà, com per exemple Trèvol.tv, KIONALIA PROJECT o Lleida TV, tot i que també ha destacat que “venen productores independents. La indústria no només són productores, sinó també autònoms que a la llarga seran productores. Per tant, és una crida a tot el talent novell, tant si té reforç de productora darrere o no, per fer fort el sector aquí a Lleida”. 

Com inscriure’s al PMP 2024?

La directora de la incubadora Producers Meet Producers (PMP), Marta Forn, ha explicat els terminis per a poder presentar-se a la PMP a Sitges, oberta des del 6 de maig fins al 21 de juny. “Donem dos mesos perquè la gent tingui temps, adreçat a productores emergents que volen participar i trobar aquesta xarxa i aquest engranatge amb productores més consolidades. La gent pot inscriure’s a través de la plataforma INCOPRODUCTION, tot ben explicat a la nostra web“.

D’altra banda, Marta Forn ha parlat de la importància de posar el focus en les productores catalanes i ha agraït la tasca del Galacticat en aquest aspecte, així com el nomenament de 4 ambaixadors per dinamitzar el territori, en el cas de Lleida amb Ramon Bochaca, el director del Galacticat.

“És important començar per Lleida aquesta presentació perquè és molt important que les productores de Lleida es visibilitzin i participin, com les de Tarragona o Girona. Perquè sempre està tot molt centralitzat a Barcelona, i és important detectar el talent, però no només el d’allà, sinó el de tot el territori”, ha dit Forn.

En la mateixa línia, la directora del PMP ha afirmat que “fem un maridatge molt acurat. És a dir, si presentes un documental, buscarem un mentor o consultor de documental, per tant, són vestits fets a mida. Hi ha gent que porta 8 anys treballant i han fet 2 curtmetratges, i això és lo xulo de la incubadora”.

QUI HI POT PARTICIPAR?

Empreses productores que (en el moment de la presentació del projecte) no arribin als 5 anys d’antiguitat des de la seva constitució, que no hagin produït més d’un llargmetratge el qual hagi estat qualificat (ICEC/ICAA); i que no hagi obtingut mentoria en edicions anteriors del PMP.

Empreses productores: amb més de 5 anys d’antiguitat des de la seva constitució; que no tinguin cap experiència en la producció del format del projecte que presenten al PMP; i que no hagin obtingut mentoria en edicions anteriors de la incubadora.

Graduats/des amb crèdits en producció audiovisual que el projecte sol·licitant formi part d’un TFG o TFM.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Setmana de la Gent Gran de Vilafranca arriba a la 20a edició

Notícia següent

Un nadó que s’estava ofegant és salvat per la Policia Local de Tàrrega

Notícies relacionades