No es preveu que el confinament domiciliari al Segrià s’apliqui aquest cap de setmana

L'executiu i el PROCICAT, a priori, esperaran a veure l'evolució al cap de 10 dies

Persones passejant pel carrer Major de Lleida després de l'anunci del Govern de confinar la comarca del Segrià. ACN

El confinament domiciliari a la ciutat de Lleida no està previst per aquest cap de setmana. Aquesta és una de les possibilitats que el Govern contempla en cas que la corba de contagis no evolucioni de la millor manera i, a priori, s’esperaran a prendre una decisió sobre l’enduriment del confinament del Segrià un cop hagin passat 10 dies des de l’inici del confinament perimetral.

En cas que la corba no evolucioni correctament, es podria aplicar durant la setmana que ve, així ens ho han fet saber fonts pròximes al diari, dins d’altres possibilitats que també es podrien contemplar.

En aquests últims dies, alguns especialistes s’han mostrat a favor del confinament domiciliari, com és el cas de l’epidemiòleg Oriol Mitjà. Altres s’han mostrat a favor d’esperar l’evolució de la corba per prendre decisions, com és el cas del cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla. Altrament, també ahir Fernando Simon, va mostrar dubtes sobre si un confinament domiciliari tindria més efecte que l’actual.