Miquel Pueyo se sotmetrà dilluns a la qüestió de confiança

L'alcalde afirma que la seva principal preocupació és tirar endavant uns comptes "expansius" per a Lleida

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, se sotmetrà dilluns a la qüestió de confiança que va anunciar després que el govern de la Paeria, amb ERC i JxCat en minoria, no aconseguís tirar endavant l’aprovació del pressupost municipal per al 2022. Després del rebuig de l’oposició als comptes, Pueyo va anunciar que se sotmetria passat Reis a una qüestió de confiança, vinculada a l’aprovació del pressupost per al 2022, però ha decidit avançar-la i es debatrà en el Ple del mes de desembre. “El més important no és la qüestió de confiança sinó l’aprovació d’uns pressupostos expansius per a la ciutat en uns moments en què la recuperació social i econòmica hauria de passar per davant de qualsevol altra consideració”, ha assenyalat aquest dimecres Pueyo.

“Hem estat parlant amb tothom i ho continuarem fent fins al dia 27 però, en vista que les possibilitats de revertir la posició de l’oposició –en relació amb l’aprovació del pressupost- cada vegada eren més petites, la meva obligació és no deixar passar ni un sol dia més”, ha remarcat Pueyo. “Cada dia que passem és un dia que perdem i la meva preocupació en aquests moments és l’aprovació d’aquests pressupostos expansius”, ha sentenciat l’alcalde de Lleida

En cas que Miquel Pueyo superi la moció de confiança, els comptes de la Paeria per a l’any vinent quedarien automàticament aprovats. En cas contrari, l’oposició disposarà d’un mes per presentar una moció de censura. Si aquesta no acabés tirant endavant, el pressupost, així com la ratificació de Pueyo com alcalde, també quedarien aprovats de forma automàtica.