Dilluns, 15 d'abril de 2024
És notícia

Miquel Pueyo es reuneix amb la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera

Avatar photo

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha mantingut avui una trobada institucional amb la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, a la seu de la Delegació del Govern a Barcelona. La reunió, en la qual també han participat la segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, i el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha tingut un to molt cordial i ha servit per despatxar diversos temes d’interès per a Lleida.

Per una banda, Pueyo ha agraït al Govern l’ajut rebut del fons de compensació de l’Estat per a les pèrdues causades en el transport públic per la pandèmia de la Covid-19 durant l’any 2020, que ha suposat un ingrés d’1,2 milions d’euros per la Paeria. No obstant això, el Paer en Cap ha assenyalat que la recuperació de viatgers està sent més lenta de l’esperada i ha demanat a la representant de l’Estat la previsió d’una nova convocatòria d’ajudes per compensar aquestes pèrdues donada la situació complexa de les finances municipals.

L’alcalde també ha sol·licitat a Cunillera la seva mediació davant del ministeri d’Hisenda per tal d’aconseguir que la Paeria pugui accedir a la pròrroga del venciment en l’amortització de crèdits ICO, atès que es va publicar una primera llista d’ajuntaments als quals se’ls hi ha concedit sense que hi aparegui Lleida i es desconeixen els criteris que s’han seguit.

Pueyo ha aprofitat la trobada per a presentar a la delegada del Govern els projectes que ha treballat l’Ajuntament de Lleida per a presentar a la convocatòria dels fons Next Generation i que es centren en els àmbits de la transformació verda, la transformació digital, la modernització i digitalització de les PIME i l’atenció a les persones.

Per últim, durant la trobada celebrada aquest matí totes dues parts també s’han compromès a convocar una nova reunió de la Taula de treball de l’Avant, amb la participació de Cunillera i la nova ministra de Foment, l’exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que tindrà en compte la nova situació generada després d’un any de pandèmia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sitges posa en marxa la campanya de prevenció d’incendis

Notícia següent

Un home agredeix a tres sanitaris que van retirar el vel a la seva dona

Notícies relacionades