Més de 6.500 persones han visitat l’exposició “Feminista havies de ser”

Gran èxit de la mostra que ha estat al Mercat del Pla de Lleida fins al 16 de maig

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Més de 6.500 persones han visitat l’exposició “Feminista havies de ser” que ha estat al Mercat del Pla fins aquest diumenge, 16 de maig. La proposta de la comissària de l’exposició, Natza Farré, pretenia reflectir la situació de discriminació sistemàtica de més de la meitat de la població mundial, el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser-ho. El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat i porta a la invisibilització de les dones per a situar-les en un segon terme en molts àmbits.

En l’exposició s’ha pogut veure detalls de situacions concretes i injustes per a les dones com ara la bretxa salarial, l’escassa presència en llocs de lideratge, l’assetjament sexual, la manca de polítiques de conciliació laboral, la banalització de la salut femenina, l’absència de veus de dones qualificades als mitjans de comunicació, l’assumpció de la majoria de tasques domèstiques i de cures i el menyspreu cap a un moviment de defensa dels drets humans.

Ha tractat, en definitiva, de reivindicar la lluita feminista, tot posant en valor els camins possibles i necessaris per arribar, més aviat que tard, a la tan anhelada igualtat real.

Bona acollida de les diferents activitats paral·leles a l’entorn de l’exposició i de les visites guiades i concertades per a grups

Cal destacar, també, la bona acollida de les diferents activitats paral·leles a l’entorn de l’exposició i de les visites guiades i concertades per a grups.

Així, s’han fet un total de 68 visites guiades per a grups amb una assistència de 1.225 persones (528 homes i 697 dones)

S’han realitzat 10 activitats paral·leles amb la participació de 211 persones (43 homes i 168 dones).

Pel que fa a les visites lliures, 5.071 persones han passat pel Mercat del Pla per veure l’exposició (1608 homes i 3.463 dones)

La mostra, organitzada per la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i l’Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, reivindica el feminisme d’una manera diferent i creativa. La mostra va arribar a Lleida després del seu pas pel Palau Robert, on va rebre més de 80.000 visites, i pel Castell de Cornellà, amb més de 3.200 persones.