Sant Maties marca el camí de la normalitat a Montblanc

El Seguici Popular fou l’acte amb més participació de la celebració

Aquest passat cap de setmana, es van celebrar les Festes de Sant Maties que, malgrat les restriccions marcades per la pandèmia de la Covid, va permetre tornar a gaudir del Seguici popular, concerts i espectacles.

El dissabte 15 de maig, el dia més tradicional de la festa, es va celebrar l’Ofici solemne en honor de Sant Maties a l’església de Santa Maria, amb la presència del consistori montblanquí. Posteriorment, a la plaça de Sant Francesc, després de 20 mesos, el Seguici Popular va tornar a ballar al carrer. Les diferents peces del bestiari i els balls van actuar a l’escenari de la plaça Sant Francesc davant de centenars de montblanquins i montblanquines.

El diumenge es va realitzar un homenatge a Joan Roca, com a portador de la primera ambulància de Montblanc, ara fa 50 anys. Posteriorment, va tenir lloc la Trobada gegantera a la plaça de Sant Francesc

Al vespre, a l’antiga església de Sant Francesc va actuar Lídia Pujol amb un espectacle extraordinari que va deixar sense respiració al centenar d’assistents. Un espectacle musical, espiritual i innovador fet i preparat expressament per l’interior del temple franciscà.

Les Festes també van comptar amb un parell de concerts als vespres del divendres i el dissabte. Tanmateix, la regidora de festes Judit Pere valora que s’haurà «de fer una reflexió sobre com fem concerts en espais perimetrals».

Segons la regidora ja s’estan treballant les properes celebracions com Corpus, que s’organitza juntament amb la Parròquia i, especialment, la Festa Major que aquest any «esperem que la puguem celebrar amb molta més vivacitat».