Marxa lenta a Lleida per denunciar el “desballestament” de Correus

La protesta, convocada per la UGT i CCOO, ha finalitzat a la subdelegació del govern espanyol

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
La marxa lenta de vehicles a Lleida per denunciar el "desballestament" de Correus. UGT

Desenes de vehicles han participat aquest divendres en una marxa lenta pels carrers de Lleida, convocada per la UGT i CCOO, per denunciar el “desballestament” de Correus. L’acció s’emmarca en les mobilitzacions que els treballadors de Correus estan duent a terme arreu de l’Estat per rebutjar les mesures que està implementant l’empresa per “debilitar-la al màxim” i exigir a la direcció de, amb el seu president Juan Manuel Serrano al capdavant, un model postal “públic sostenible, eficaç, modern i eficient”. Els participants s’han concentrat davant de l’oficina de Correus de la rambla Ferran, des d’on han començat la marxa que ha recorregut diversos carrers de Lleida i ha acabat a la plaça de la Pau, a la subdelegació del govern espanyol.

Els sindicats han denunciat que “la seva nefasta gestió i l’erràtic lideratge” del president de Correus està portant l’empresa a una previsió de pèrdues econòmiques de fins a 634 milions d’euros el 2023, segons l’informe lliurat a les organitzacions sindicals, “mentre que la resta d’operadors europeus han demostrat un creixement econòmic a causa de la situació de la pandèmia i el creixement del comerç digital”.

A més, rebutgen les retallades d’ocupació i l’empitjorament de les condicions laborals. Des de CCOO i la UGT, parlen de 3.000 efectius menys anuals a l’Estat, un 36% de temporalitat i d’un 25% d’ocupació a temps parcial en general, ‘un 75% a la xarxa d’oficines, així com un 50% en els centres de classificació i tractament postal. Concretament a la demarcació de Lleida, s’ha suprimit en aquests mesos uns 50 llocs de treball, entre reestructuracions i supressió de serveis rurals, reducció de contractació, tancament d’oficines en zones rurals i reduint els horaris d’atenció a client en moltes altres oficines, segons els sindicats.

La UGT i CCOO han tornat en reclamar al govern espanyol que l’empresa pública pugui optar a fons europeus i que s’incorpori Correus a l’agenda política, “determinant el seu caràcter de servei essencial per a la ciutadania, tal com s’ha demostrat en plena pandèmia”. Igualment, han exigit que es consideri el seu caràcter “estratègic” per a un projecte de transformació i modernització de país.