Llibertat amb càrrecs per 6 dels detinguts dimarts a la manifestació proHasel a Lleida

L'altre jove està pendent de declarar judicialment perquè necessita intèrpret

El jutjat d’instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha acordat llibertat provisional per a 6 dels 7 detinguts dimarts pels aldarulls posteriors a la manifestació proHasel a Lleida, que han passat aquest dijous a disposició judicial. Tots ells s’han negat a declarar. L’altre, de nacionalitat Senegalesa, està pendent de declarar judicialment perquè necessita intèrpret. Tots ells han comparegut per videoconferència des de les comissaries on estaven retinguts. La causa està oberta per un delicte de desordres públics i hauran de comparèixer al jutjat quan siguin requerits. El vuitè jove detingut dimarts era menor d’edat i va quedar dimecres en llibertat després de declarar al jutjat de menors.
Per altra banda, els 14 detinguts a Lleida pels aldarulls de dimecres està previst que passin a disposició judicial en les pròximes hores. 4 d’ells són menors i declararan aquest mateix dijous. Els altres 10 podrien declarar entre divendres i dissabte. Als dels detinguts dimecres se’ls acusa també de desordres públics i a algun d’ells també per atemptat als agents de l’autoritat per, suposadament, llençar-los pedres.

Els danys en contenidors i voreres ja superen els 120.000 euros

Pel que fa als danys materials a Lleida, la Paeria ha informat que aquest dimecres es van cremar 77 contenidors en 22 punts de la ciutat i que el cost dels desperfectes ascendeix a 60.000 euros. A més, tot i que no està quantificat, segons l’Ajuntament, dimecres també van patir danys un concessionari i una cafeteria i es van incendiar dos vehicles al carrer Doctor Fleming.

Aquestes destrosses se sumen a les ja quantificades ahir per l’Ajuntament en referència als aldarulls del dia anterior. La Paeria va quantificar en 67.000 euros el cost dels desperfectes causats a la ciutat durant els aldarulls de dimarts posteriors a la manifestació pacífica contra l’empresonament del raper Pablo Hasel; concretament als 55 contenidors cremats en 17 punts de la ciutat així com els desperfectes causats als paviments de calçades i voreres.