Lleida torna a posar en servei els ascensors entre el Canyeret i la Seu Vella

S'han substituït els dos elevadors i tota la instal·lació, que també incorpora mesures antivandàliques i videovigilància

Els dos ascensors que connecten la zona del Canyeret amb la Seu Vella tornen a funcionar des d’aquest divendres un cop acabada la seva renovació completa. La Paeria de Lleida ha dut a terme l’actuació ja que els ascensors, instal·lats el 1992, estaven deteriorats pel seu envelliment, que causava avaries freqüents, i pels actes vandàlics que patien.

Aquesta reforma integral, s’ha aprofitat per renovar el subministrament elèctric i introduir millores d’eficiència energètica que ajudin a reduir-ne el consum. Els nous ascensors tenen una càrrega útil de 1.200 quilos (16 persones com a màxim) i una velocitat nominal d’1,6 metres per segon, per salvar els 32 metres de desnivell (amb una parada intermèdia) amb què compta aquesta instal·lació.

També s’hi ha incorporat mesures antivandàliques i un sistema de seguretat amb vídeovigilància per la zona d’entrada i sortida dels ascensors, així com al seu interior, per tal de garantir la seguretat dels elevadors i dels seus usuaris.

Les obres de substitució dels dos ascensors, que s’han endarrerit pels problemes causats per la covid-19, han costat 270.000 euros i han anat a càrrec de la UTE Reforma Ascensors Seu Vella.