Lleida s’omple de música i teatre aquest cap de setmana

LaTemporada programa “Dies mentits” dissabte al Teatre Municipal de l’Escorxador i el concert de Santa Cecília diumenge a l’Auditori Municipal Enric Granados

Cap de setmana amb música i teatre en el marc de LaTemporada Lleida i del Festival Jazztardor. “Dies mentits” dissabte al Teatre Municipal de l’Escorxador i el concert de Santa Cecília diumenge a l’Auditori Municipal Enric Granados i les actuacions de Los Fumeros, Ignasi Gonzàlez Quartet i Anthums, completen l’oferta cultural de Lleida per al divendres, dissabte i diumenge.

“Els dies mentits” de la Sala Flyhard

Dissabte, 20 de novembre 2021, a les 20.00 h, el Teatre Municipal de l’Escorxador acull “Els dies mentits” de la Sala Flyhard. L’actriu Lara Salvador protagonitza aquest monòleg que parla de l’absència d’orgasmes en les relacions sexuals i del tabú que això suposa en una societat on cal tenir una sexualitat plena per sentir-se integrat.

A partir de dones reals i anònimes i la seva experiència, s’ha escrit “Els dies mentits”, un calendari de totes aquestes mentides que hi ha al voltant del món del sexe, les que ens diem a nosaltres mateixos, les que ens diuen els altres i les que acabem dient per sentir-nos integrats en una societat sexualitzada. Unes mentides que fan la nostra vida més bonica i plaent però que, a la vegada, poden ser còmiques, absurdes i esquinçadores.

Un cop acabi la funció s’ha organitzat un debat amb Marta Aran, Sònia Notario i Anna Puigdemasa, conduït per Lara Díez Quintanilla. Amb la col·laboració d’Associació Lika, Rusccus i el Casal de la Dona.

Entrada general: 16 € / Reduïda: 12 €

Concert de Santa Cecília, a l’Auditori

Diumenge, 21 de novembre, a les 19.00 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, la Banda Municipal de Lleida oferirà el tradicional concert de Santa Cecília. Sota el títol “Les set edats”, la BML comptarà, en aquesta ocasió, amb la col·laboració de l’Orfeó Terrall de les Borges Blanques, Coral l’Olivera de Castelldans, Orfeó Renaixença de Mollerussa, Conjunt de Veus Amunt i A Ball del Centre Dalcroze i la Coral l’Estel de Lleida.

La Festa de Santa Cecília, patrona universal de la música i de Lleida, patrona de la Paeria i de la Guàrdia Urbana, recorda que el 12 de maig de 1642, en plena Guerra dels Segadors, l’exèrcit francès assetjà Lleida. Els lleidatans patiren molta gana, el “setge de la fam” l’anomenaren, i durà fins a la nit de Santa Cecília, 21 de novembre de 1646. Enguany, per tant, es commemora el 375è aniversari.

L’Oda per al dia de Santa Cecília d’en Frederic Haëndel encapçalarà el programa d’aquest concert. Tot seguit l’estrena a Lleida de “Les càrregues, 1 d’octubre” del mestre Jordi Cervelló. Un poema simfònic que descriu els fets ocorreguts ara fa quatre anys a Catalunya. L’obra s’inicia amb un preàmbul inspirat en l’entrada del primer moviment del Concert per a violí i orquestra de Beethoven. Després, el cant de El Testament d’Amèlia i el “A por ellos” formen el leitmotiv d’aquesta obra que el mateix compositor la qualifica de concert de la pau i l’ordre.

Per cloure la diada, la cantata “Les set edats” per a cor i banda simfònica d’Óscar Peñarroya i text de Cèsar Aparicio.

Entrada general: 10 € / Reduïda: 8 €

Triple cita del Jazztardor

IGNASI GONZÁLEZ QUARTET, Divendres, 19 novembre  de 2021

22.00 h Auditori Municipal Enric Granados – Sala 2

Entrada: Anticipada 11,00 € – General 13,00 €

El lleidatà Ignasi González és avui un dels contrabaixistes més reconeguts de l’escena del jazz. Acompanyant habitual de grans mestres com Benny Golson, Scott Hamilton, Peter Berstein o, entre molts altres, Joe Magnarelli, González ha llaurat una trajectòria professional que li ha valgut el reconeixement de públics d’arreu. La seva presència com a instrumentista en nombroses produccions discogràfiques, alternada amb la seva destacable tasca com a docent, fan d’aquest contrabaixista ponentí un músic complet que sempre té alguna cosa interessant a dir des del terreny de la música. En aquesta ocasió podrem gaudir del seu primer projecte com a líder.

LOS FUMEROS : LUCIA & HORACIO FUMERO, Dissabte, 20 novembre de 2021

22.30 h Auditori Municipal Enric Granados – Sala 2

Entrada: Anticipada 11,00 € – General 13,00 €

En el territori de l’art no es té en compte, per sort, l’edat, tampoc el sexe ni la raça, ni els lligams familiars. A l’escenari, els músics només som com un amplificador d’una cosa que passa a través nostre, i el nostre èxit més gran consisteix a interferir el mínim possible entre aquesta cosa i el públic.” (Horacio Fumero)

Pare i filla comparteixen la seva gran sensibilitat, talent i amor per la música. En aquest espectacle projecten aquesta complicitat en format duet. El veterà contrabaixista Horacio Fumero i la seva filla pianista, Lucía, tots dos establerts a Barcelona, troben el seu espai per desenvolupar diferents històries, emmarcades per elements de jazz i la música popular.

ANTHUS, Diumenge, 21 novembre de 2021

20.00 h Espai Orfeó

Entrada: Anticipada 11,00 € – General 13,00 €

Cantant, arranjador i compositor és considerat “una de les millors veus masculines del jazz del país” segons la crítica especialitzada. Nascut a Sicília descobreix el cant als vuit anys i estudia música clàssica i folklòrica. Descobreix el Jazz a Dublín, on continua la carrera musical al “GuildhallSchool of Music &Drama” i posteriorment obté la llicenciatura en “Jazz Performance”.

La seva carrera musical continua progressant, i troba un nou trampolí a Catalunya on enregistra el seu segon disc, “Radici” (Arrels) una compilació de músiques populars de la mediterrània en fusió amb el jazz.

El 2021 Anthus proposa un nou viatge amb un disc fresc i sorprenent “AcrobaticHeart” format per vuit temes que ens revelen l’artista en cos i ànima, un disc fidel reflex d’Anthus i de la seva vocació innovadora. Una recerca constant per portar el jazz a la seva màxima expressió.

Amb “AcrobaticHeart” estem davant d’un cantant i compositor únic, considerat un dels màxims exponents del jazz d’autor, una de les veus més apreciades del nostre país arrelada al Mediterrani.

Informació, programació i venda d’entrades: https://cultura.paeria.cat/musica/altres-produccions/jazz-tardor-1/jazz-tardor