La Paeria de Lleida estudiarà la possibilitat d’implantar un servei de lloguer de bicicletes públiques a la ciutat, com ja s’ha fet a la resta de províncies de Catalunya. És per això que entre les primeres accions derivades de la comissió bilateral entre l’Ajuntament i la Universitat de Lleida hi ha l’encàrrec del govern municipal d’una consulta prèvia per estudiar la implementació d’aquest model de servei de lloguer de bicicleta pública a Lleida.
El grup de treball “Lleida ciutat universitària” neix amb l’encàrrec d’avançar en aspectes com la mobilitat, l’oferta de cultura i oci, l’habitatge o el model residencial per a universitaris. Els membres d’aquest grup de treball, format per les tinentes d’alcalde Begoña Iglesias i Carme Valls, a banda del director adjunt de Promoció de la Ciutat, Miguel Luis Lapeña, neix del treball realitzat per l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i el rector de la UdL, Jaume Puy.
Aquesta és l’aposta del govern municipal en un context amb l’entrada en funcionament de la Zona de Baixes Emissions i amb l’aposta per incrementar l’ús de la bicicleta en la línia del nou Pla de mobilitat urbana i sostenible, i del PAM (Pla d’acció municipal).
En aquest sentit, ja s’ha encarregat l’informe intern previ al Departament de Mobilitat municipal i l’EMAU perquè analitzin quines són les preguntes més adients que es poden fer a les empreses i que siguin elles les que indiquin el cost, el format, el tipus de forma jurídica i si a Lleida seria o no rendible.
En cas que es valorés que el servei de “bicing” és viable, s’emprendria la licitació atenent a les directrius que donin les empreses del sector.
La mobilitat és un aspecte clau per a la comunitat universitària i cal destacar que un servei de lloguer de bicicleta pública facilitaria els desplaçaments sostenibles, que ajudarien a una major eficàcia de la Zona de Baixes Emissions. La ciutat ja disposa d’una xarxa de carril bici i vies pacificades que permetrien el seu ús.
