Lleida construirà un alberg per a temporers, sense sostre i emergències

El govern municipal preveu ubicar aquest equipament comunitari a Pardinyes i que entri en funcionament el 2022

Pla obert on es poden veure els terrenys al barri de Pardinyes de Lleida on es preveu situar un equipament modular que, entre d'altres, faria les funcions d'alberg per a temporers sense sostre, l'1 de març de 2021. Font: ACN
L’Ajuntament de Lleida ha adjudicat la redacció de l’avantprojecte de l’edifici modular residencial per a temporers i sense sostre i per donar resposta a emergències temporals, que el govern municipal preveu ubicar al barri de Pardinyes. L’adjudicació del contracte s’ha fet a l’empresa OCA Arquitectos Barcelona, SCP, per 8.649,93 euros (IVA inclòs) i té una durada de set setmanes. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Paeria van signar a l’abril un conveni per construir aquest equipament comunitari per a usos múltiples, que preveu una aportació de 4 milions d’euros de la Generalitat perquè pugui entrar en servei l’any 2022.
La Plataforma en defensa de la residència de Pardinyes, que aplega veïns i entitats d’aquest barri, rebutja que s’ubiqui en el solar del carrer Josep Pallach número 2 tal com planteja la Paeria i reitera l’existència d’un compromís municipal per situar en aquests terrenys una residència per a gent gran. Aquesta plataforma va entregar fa unes dies més de 5.000 firmes demanant la construcció d’una residència en aquest solar. Des del govern de la Paeria, però, insisteixen que l’edifici modular per a usos múltiples no exclou un possible equipament enfocat a la gent gran.