L’Ajuntament de Lleida difon el vídeo de la darrera Mostra de Músiques Religioses i Espirituals

La trobada aplega les diverses confessions de la ciutat i ha hagut d’ajornar la tercera edició, que havia de celebrar-se aquest diumenge, a causa del Covid-19

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La tercera edició de la Mostra de Músiques Religioses i Espirituals de Lleida ha estat una altra de les activitats programades a la ciutat, que s’ha vist obligada a ajornar la seva celebració, a conseqüència de les mesures sanitàries preventives establertes per contenir l’expansió del Covid-19.

La trobada musical impulsada des de l’Ajuntament de Lleida, a través de l’Assemblea Municipal de les Religions (AMR), havia de celebrar-se aquest diumenge i era una oportunitat a conèixer i escoltar les músiques que acompanyen les diferents confessions religioses i espirituals que es troben a la nostra ciutat.

La data ja s’havia posposat a la primavera a petició de l’Assemblea de Religions -les anteriors edicions s’havien celebrat el mes de desembre-, cercant una altra on les nombroses activitats de l’entorn nadalenc no restessin participació i presència.

Malgrat que la Mostra hagi hagut de ser ajornada, des de la Regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Lleida s’ha volgut recordar les melodies provinents de les diferents tradicions religioses i espirituals –cant cristià catòlic, gòspel i rock protestant, cant ortodox i l’art de recitació de l’Alcorà, entre altres-, amb un vídeo que recull part de les actuacions de la segona edició de la trobada musical, que es va celebrar a La Llotja el desembre de 2018.

La Mostra de Músiques Religioses i Espirituals, fruit de la gran participació i col·laboració de totes les comunitats entorn de l’AMR, té com a objectiu donar a conèixer la diversitat religiosa i espiritual de Lleida i vol aprofundir en el reconeixement d’aquesta diversitat com un element de pau, riquesa i cohesió social. I és que la música és un idioma universal, un llenguatge que va molt més enllà de qualsevol frontera geogràfica, política o religiosa, ja que ens permet obrir nous espais de comunicació i entendre’ns.

La Mostra de Músiques Religioses i Espirituals de la ciutat de Lleida vol afavorir l’acostament a la realitat de la nostra ciutat, la de la diversitat religiosa que sovint és motiu de controvèrsia, principalment pels estereotips al voltant de les diferents confessions, tot i que, paral·lelament, desperta molta curiositat.