La Xarxa Solidaritat Lleida amplia el servei amb un telèfon més per millorar l’atenció

La Paeria valora la gran resposta ciutadana i solidària en l'actual situació d’emergència i ha habilitat una nova línia de telèfon perquè el contacte amb voluntaris i col·lectius sigui òptim i més proper

La Xarxa de Solidaritat de Lleida ha ampliat el servei amb una nova línia de telèfon mòbil per tal de millorar l’atenció a les persones que estan en contacte amb aquesta xarxa i oferir un servei més òptim i proper. El telèfon que s’afegeix és el 660 63 14 30 i continuen operatius el 683 64 40 39 i el 676 78 70 91. A més, hi ha el correu electrònic ajuda@paeria.cat. L’Ajuntament de Lleida valora la gran resposta ciutadana a la iniciativa, que compta amb més de 500 voluntaris, per donar suport a les situacions d’emergència que s’han donat arran de la crisi del coronavirus. Amb l’impuls i la coordinació de la xarxa el que es prioritza és garantir la protecció de persones i grups amb especial vulnerabilitat. Sobretot s’incideix en oferir i rebre petits serveis a persones grans que viuen soles.

Les accions que realitza la Xarxa Solidaritat Lleida se centren bàsicament a donar suport o rebre’l per: anar a fer la compra a la botiga o supermercat de proximitat; comprar medicaments a la farmàcia; suport tecnològic i/o de comunicació; suport psicològic i acompanyament telefònic i passeig d’animals domèstics per a la gent gran.

El treball s’està desenvolupant de manera transversal amb diverses regidories (Salut, Joventut, Serveis Socials i Participació) i amb entitats ciutadanes. D’aquesta manera, se canalitzen les ofertes i les demandes i s’intenta donar resposta de la manera més acurada possible.

Les persones que vulguin ajudar o que necessitin rebre ajuda poden trucar a qualsevol dels tres telèfons mòbils habilitats o omplint el formulari que hi ha a paeria.cat/xarxasolidaritatlleida.

Paral·lelament i per donar suport al col·lectiu sanitari, la Paeria ha posat en marxa també la Xarxa de Voluntariat de Suport a la Salut (VSS), que té com a funció bàsica ajudar en tasques com distribuir material, portar menjar als malalts, fer acompanyaments o feines administratives. Aquesta xarxa està adreçada a entitats que ja coordinen accions de voluntariat, estudiants en graus socials o sociosanitaris i, en general, persones amb una certa formació en aquest àmbit, com poden ser també els socorristes. L’adreça de contacte per a persones individuals amb formació o experiència en l’àmbit sanitari que vulguin col·laborar-hi és el correu electrònic salutpublica@paeria.cat.

La Paeria té activat un espai web amb la informació municipal al voltant de la Covid-19, amb tot allò que fa referència a accions i mesures per l’actual situació d’emergència, així com el canal Telegram La Paeria s’explica.