La Seu Vella recupera visitants

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha visitat avui el Turó, acompanyat de regidors i tècnics municipals, per tal de revisar l’estat de les instal·lacions i planificar-hi actuacions de millora

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha visitat avui el Turó de la Seu Vella, acompanyat dels regidors d’Urbanisme, Toni Postius, Ciutat i Cultura i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, i per diversos tècnics municipals, així com pel director dels serveis territorials de Cultura, Jordi Turull i el director del Consorci del Turó, Joan Baigol. L’objectiu de la visitat ha estat conèixer de primera mà l’estat dels diferents espais que el conformen i planificar-hi possibles actuacions de millora.

“El Turó de la Seu, no només la Catedral sinó també les seves fortificacions i les muralles, és un conjunt identitari essencial per als lleidatans i lleidatanes que necessita una supervisió permanent i aquesta és una responsabilitat de la Paeria, de la Generalitat i de l’Estat, en el marc de les seves competències i recursos. Som conscients que, com en tants d’altres àmbits del patrimoni i de la ciutat en general, hi ha determinades mancances. Hem pres nota d’algunes accions que hem de realitzar i algunes actuacions sobretot en l’àmbit de la jardineria i de la neteja que hem de tirar endavant”, ha explicat Pueyo

Durant la trobada, s’han donat a conèixer les dades de visitants a la Seu Vella durant aquests mesos d’estiu, que mostren una recuperació del turisme, després de la frenada gairebé total de l’any passat per l’impacte de la pandèmia de la Covid-19. Així, durant els mesos de juny, juliol i agost el Turó ha rebut 17.527 visites, xifra molt superior a la de l’any passat, quan la Covid va reduir al mínim l’activitat, i que suposa ja un 70% de l’assolida durant el 2019, previ a la pandèmia. A més, durant el mes d’agost el Turó ha tingut ja un 85% dels visitants del 2019, segons les dades facilitades pel Consorci del Turó de la Seu Vella.

Aquest estiu també ha reobert el bar restaurant del Turó, a la Contraguàrdia de la Reina, que torna a dur el nom de “La Sibil·la”.