La Paeria regala una targeta de bus a joves de Lleida per fer-ne ús durant la Festa Major

El jovent entre 14 i 30 anys pot recollir la targeta a partir d'avui a La Palma per utilitzar-la del 7 a l’11 de maig a qualsevol línia de bus interurbà

L’Ajuntament de Lleida repartirà fins a 2.000 targetes de bus a joves de Lleida perquè en puguin fer un ús il·limitat per la Festa Major del 7 a l’11 de maig en totes les línies del servei interurbà.

La targeta es pot recollir a partir d’avui, dia 3 de maig, al Centre de Recursos Juvenils La Palma, en l’horari obert al públic. La Regidoria de Salut Pública, dins el programa d’oci nocturn Nits Q Lleida, vol potenciar l’ús del transport públic entre el jovent que acudeix als actes festius d’aquests dies amb el missatge ‘Ves de festa de manera segura’.

També, i sobretot, pensant en tornar a casa per la nit després dels concerts, estarà activa la línia L2 d’autobús que farà parada a la porta d’entrada dels Camps Elisis i a una parada adaptada entre l’av. de Victoriano Muñoz, entre el pont de Príncep de Viana i l’av. de Josep Tarradelles. L’objectiu és facilitar la mobilitat entre el col·lectiu juvenil amb el transport públic i garantir una tornada segura durant la nit.

L’acció s’ha desenvolupat transversalment amb diverses regidories per promoure accions de sensibilització i prevenció per les festes de maig a la ciutat. Així, hi estan implicades les àrees de Salut, Joventut, Feminismes, Cultura i Urbanisme. En la línia que es treballa els darrers anys, i malgrat les mesures preventives per la pandèmia, s’han promogut noves iniciatives per poder facilitar la mobilitats als i les joves de la ciutat durant els dies que durarà la Festa Major.

A banda d’aquesta nova iniciativa, el Programa Nits Q també estarà present en els concerts del Camps Elisis. L’Equip de voluntàries Nits Q Lleida farà una intervenció amb un Punt informatiu a l’espai de concerts els dies 8 i 10 de maig, a partir de les 19 ,h i fins que s’acabin les actuacions. S’hi facilitarà informació sobre el consum d’alcohol i es farà prevenció sobre conductes sexuals de risc. Es repartirà el ja tradicional Kit dels Plaers i es muntarà el Photocall perquè tothom que ho desitgi es pugui fer fotos.