La Paeria inicia la convocatòria per a les places de promoció interna i de lliure accés de la Guàrdia Urbana

Ha redactat les bases en les quals, entre altres punts, es reserva un 25% per a dones de les 9 places de promoció interna i un 30% de les 10 de lliure accés

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat la convocatòria dels processos selectius en el cos de la Guàrdia Urbana per a la promoció interna de 5 places de caporals i 4 de sergents, i per a 10 places de lliure accés. Son processos inclosos en l’oferta pública 2020. En la redacció de les bases de les places de promoció interna s’ha inclòs una reserva per a dones del 25% (és a dir, 1 plaça de sergent i 1 de caporal). En les de lliure accés, la reserva és del 30%. Això són 3 de les 10 places.

L’alcalde, Miquel Pueyo, n’ha informat avui a la reunió de la Mesa de la Guàrdia Urbana, que ha tingut lloc telemàticament. També s’ha explicat que les bases es faran arribar a la Junta de Personal, així com als sindicats perquè puguin emetre les seves consideracions, i el procés tiri endavant amb l’aprovació a la Junta de Govern Local i les publicacions al BOP i al DOGC, i a més, en el cas de les de lliure accés, al BOE.

Igualment, s’han enviat les bases per al concurs de mobilitat d’una vuitantena de places de diferents àmbits del cos, amb la previsió que estigui resolt a finals de maig.

Pel que fa les proves psicotècniques, el calendari de les quals s’ha vist alterat per la covid-19, aquesta setmana s’han fet les proves al primer grup d’agents que s’havien d’haver fet l’any passat. El següent grup les farà d’aquí a dos mesos. D’aquesta manera, s’arribarà a les dues terceres parts, tal com es reflectia a la licitació, i l’any que ve, es completaran les proves.

En la reunió d’avui s’ha parlat d’accions de formació per tal que els agents puguin actualitzar continguts i seguir formant-se en noves competències i habilitats.

Després de la mesa, que s’ha celebrat en format telemàtic, l’alcalde s’ha desplaçat a la Comissaria de la Guàrdia Urbana per interessar-se per les agents que van resultar ferits en les mobilitzacions del mes de febrer, arran de l’empresonament del raper Pablo Hasél. Els agents han explicat el seu estat i evolució i també les situacions que es van produir durant les manifestacions.

Pueyo ha fet esment dels actes que s’estan organitzant amb motiu del 175è aniversari del Cos de la Guàrdia Urbana a Lleida i ha obert el programa als sindicats implicats, per si volen participar-hi amb l’organització d’alguna activitat.