Neix el primer nadó amb anticossos contra la Covid-19

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un grup de científics de la Universitat Atlàntica de Florida ha informat del primer cas d’un nadó amb immunitat a la covid-19, després de l’administració de la mare de la vacuna Moderna a les 36 setmanes de gestació, sense prèvia infecció de virus, segons consta l’estudi publicat en medRxiv i reproduït per Redacció Mèdica.

El lactant va néixer amb immunoglobulines IgG, un dels cinc anticossos que l’organisme fabrica per defensar-se de patògens.

Els investigadors expliquen que van prendre una mostra de sang de cordó umbilical immediatament després del naixement i abans de la sortida de la placenta amb 0,5 ml extrets per al sèrum, el qual el van enviar per a la prova d’anticossos contra la proteïna Spike de la SARS- COV-2.

Després, “la mare que ha estat alletant exclusivament, va rebre la segona dosi de la vacuna de Moderna durant el període postpart, segons el cronograma del protocol de vacunació de 28 dies”, detalla la publicació.

El resultat va ser la detecció d’anticossos de sang immunoglobulina G a un nivell de 1,31 unitats per mil·lilitre. “Aquest immunoassaig de electroquimioluminescència (Eclia) utilitza una proteïna recombinant que representa el RBD (domini d’unió a l’receptor) de l’antigen S per a la determinació quantitativa d’anticossos contra la SARS-CoV-21”, argumenten els experts.