La Paeria il·lumina la façana de color verd pel Dia Mundial de la Salut Mental

El lema d’enguany posa èmfasi en les conseqüències de la pandèmia

La façana de la Paeria es va il·luminar aquest dissabte al vespre de color verd amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Lleida s’adhereix a la campanya “Salut mental per a tothom: major inversió, major accés”, lema amb què es vol posar el focus en l’accés universal de totes les persones a una bona salut mental.

La celebració del Dia Mundial 2020 està marcada per la pandèmia i com aquesta ha afectat la nostra salut mental, tant de la població en general com, sobretot, a les persones i famílies que ja tenien un problema de salut (ansietat, angoixa, aïllament social, por, incertesa…).

La Covid-19 ha posat en valor encara més la necessitat de serveis i recursos suficients, perquè tothom tinguem cura del nostre benestar emocional en aquests temps tan difícils.

La Federació Internacional de Salut Mental (WFMH) celebra des de l’any 1992 el Dia Mundial de la Salut Mental el dia 10 d’octubre. Enguany justifica l’elecció del lema perquè “la salut mental és un dret humà: és hora que la salut mental estigui disponible per a tots. L’assistència sanitària primària de qualitat i accessible és el fonament per a una cobertura sanitària universal i es necessita urgentment, ja que el món s’enfronta a l’emergència sanitària actual. Per tant, hem de fer de la salut mental una realitat per a tots, per a tothom, a tot arreu”.