La Paeria alerta que tancarà els mercadets si no es respecten les restriccions sanitàries

Hi ha hagut queixes per les cues de dissabte al Barris Nord quan algunes persones es van saltar la limitació d'aforament

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Una parada del mercat del Barris Nord de Lleida on hi ha penjat un cartell en què es recorda les mesures de seguretat que han de seguir els clients que hi van a comprar. ACN

La Paeria reclama “civisme” als ciutadans arran de les queixes per les llargues cues registrades dissabte per accedir al mercadet del Barris Nord de Lleida quan algunes persones es van saltar les mesures previstes per contenir la covid-19, com la limitació d’aforament. És per això que demanen “responsabilitat” de cara al mercat de dijous al Camp d’Esports perquè qui hi vulgui anar ho pugui fer “en condicions de legalitat i seguretat”. En el mateix comunicat, la Paeria alerta que “si no es poden garantir els requeriments que dicta la llei, el mercat s’haurà de suspendre, per preservar la salut de totes les persones”.

Des de l’Ajuntament recorden que la normativa obliga a limitar l’aforament al 30% i que, per aquest motiu, al mercadet del Barris Nord de dissabte, es va perimetrar la zona amb tanques “perfectament visibles” i es van habilitar tres únics punts d’accés: per la zona de fruita, a l’avinguda Baró de Maials o per les zones de roba en dos punts situats al carrer Comtes d’Urgell i a l’avinguda Prat de la Riba. A més, afegeixen que es va desplegar personal de Mercats que explicava aquesta eventualitat sorgida en poques hores.

Des de la Paeria entenen que les noves restriccions poden provocar cues per accedir al mercat, “tal com passa en qualsevol establiment que tingui l’accés restringit a causa de les normes sanitàries”. Tot i això, insisteixen a demanar la “més alta responsabilitat” a aquelles persones “que es van saltar les mesures previstes i van provocar que en molts moments fos impossible controlar l’aforament als nivells que marca la llei”. En aquest context, “altres persones que sí van respectar les noves condicions d’accés, van haver de fer cua més estona de la prevista, cosa que lamentem”, afegeixen.

Per tot això recorden que les mesures per garantir la seguretat de la ciutadania són “d’obligat compliment” i apel·len al “civisme” de cara a dijous.

La Paeria explica que l’àrea de Mercats de la Regidoria de Consum, Comerç i Mercats va tenir menys de 48 hores per adaptar l’edició del mercadet de dissabte, al Barris Nord, a les noves restriccions en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia a Catalunya. Tot i això asseguren que segueixen treballant “a contrarellotge” perquè, malgrat les noves restriccions, es pugui continuar fent mercat.