Vall d’Hebron fa set trasplantaments en quatre dies, rècord des de l’inici de la pandèmia

Algunes de les intervencions han estat “d'altíssima complexitat”

L’equip de trasplantaments de l’hospital Vall d’Hebron ha fet set operacions en quatre dies, rècord des de l’inici de la pandèmia, indica el complex sanitari. Totes es van fer la setmana passada, concretament dues renals, tres de fetge, una bipulmonar i una de cor infantil. Des de l’hospital afirmen que alguns d’aquests trasplantaments han estat “d’altíssima complexitat”.

En concret destaca el trasplantament de cor infantil d’un pacient que tenia intervencions cardíaques prèvies, que augmentaven la complexitat i el risc de l’operació. La majoria d’intervencions, tant d’extracció de l’òrgan –que va implicar el trasllat dels professionals de Vall d’Hebron als diferents centres d’origen- com d’implantació, es van concentrar en dos dies.

“Molts professionals eren a casa i no estaven de guàrdia però han vingut tan bon punt els hem trucat”, explica Carme Vallès, supervisora d’Infermeria de Coordinació de Trasplantaments de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Els equips de trasplantaments són multidisciplinaris, compostos per cirurgians de diferents especialitats, anestesiòlegs i personal d’Infermeria. Vallès destaca, precisament, “la gran versatilitat de competències” d’aquest col·lectiu, al costat d’auxiliars i zeladors, així com la “fidelitat als programes de trasplantament”.