La Llotja de Lleida acull la XXII Escola d’Estiu de la FECOM

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha donat la benvinguda als i les participants abans del tret de sortida a la jornada amb la ponència del fins ara entrenador del FC Barcelona femení, Lluís Cortés

La Llotja de Lleida ha acollit la XXII edició de l’Escola d’Estiu que ha organitzat la FECOM. El paer en cap, Miquel Pueyo, així com el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el director general de Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, i la presidenta de la FECOM, M. Rosa Eritja, han donat la benvinguda als i les participants en la jornada.

L’alcalde ha adreçat unes paraules als i les assistents posant en valor “el comerç local com un sector estratègic de la recuperació econòmica perquè té un paper clau com a revitalitzadors de la ciutat. I així ho creiem des del govern municipal que apostem per un model proper, dinamitzador i dins de la trama urbana de Lleida”.

Pueyo ha posat de relleu que “el Banc Central Europeu (BCE) va apuntar que l’estalvi a les llars espanyoles havia arribat a “nivells sense precedents”. El Banc d’Espanya estima que aquest ha crescut un 7,5 % més que el 2019 i, per tant, encara es percep la por de gastar que té la ciutadania. Cal apostar, doncs, per dur a terme iniciatives municipals que fomentin la compra de proximitat”.

Així mateix, el paer en cap ha destacat “la capacitat de reinvenció i resiliència del comerç de proximitat. I avui, aquí, tenim uns grans exemples” com el de Lluís Cortés, artífex del triplet històric del Barça femení, i la taula rodona amb la ponència “L’impacte social del comerç” de Joan Morera, cap d’estudis i nous projectes de la CCAM i amb la participació de Montse Eritja, propietària i gerent de GESA016, i de Rafel Oncins, director responsabilitat social, Supsa Supermercats Pujol SL.

A la jornada també han assistit el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Paco Cerdà; la regidora de Consum, Mercats i Consum, Marta Gispert, i els regidors Carme Valls i Jackson Quiñónez.