La Generalitat cedeix a l’Ajuntament de Lleida l’ús del solar de l’antic Magisteri durant tres anys

La Paeria el destinarà a l'aparcament públic de vehicles i a l'aplec de materials i casetes d'obres

L’Ajuntament de Lleida ha acceptat la cessió gratuïta per part de la Generalitat de l’ús del solar situat al carrer Sant Martí 66, on estava situada l’antiga Escola de Magisteri. Aquest espai es podrà destinar a l’estacionament públic de vehicles i a l’aplec de materials, vehicles i casetes de serveis d’obres de la renovació de la xarxa d’aigua i clavegueram dels carrers Sant Martí i Jaume I previstes per aquest 2020, com ja es va fer durant la primera fase de les obres l’any passat amb una autorització provisional. La finca compta amb una superfície de 5.225 metres quadrats i la Paeria assumirà totes les despeses ordinàries i extraordinàries derivades de la seva utilització.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius. ha explicat que la Generalitat va autoritzar provisionalment a la Paeria l’ús del solar de Magisteri com a aparcament, i ara es formalitzarà la cessió. Segons Postius, el solar “ofereix un servei de gran utilitat pels veïns del barri i sobretot per tots els restaurants de la zona”, que havien manifestat a l’Ajuntament els problemes d’aparcament a la zona. A més, s’ha fet una prova pilot amb la zona taronja, per tal que els usuaris hi puguin aparcar fins a 5 hores. “És una molt bona notícia per a la ciutat i és un nou servei del qual es pot beneficiar tota la ciutadania”, ha afegit.

L’acceptació de la cessió per part de la Paeria es tramitarà a la pròxima Comissió Informativa de Polítiques de la Gestió Urbanística i Mobilitat de l’Ajuntament de Lleida, perquè pugui ser aprovada en el ple municipal d’aquest mes.