La 33a Fira de Titelles de Lleida obre la convocatòria perquè les companyies presentin propostes

El certamen se celebrarà a la capital del Segrià entre el 29 d'abril i l'1 de maig del 2022

El codirector de la Fira de Titelles de Lleida, Oriol Ferre, a davant de l'exposició 'Puppets & Vinyl' a la botiga de discs La Plaque Tournante de Charleville. CEDIDA

La 33a edició de la Fira de Titelles de Lleida, que se celebrarà entre el 29 i l’1 de maig del 2022, escalfa motors. Des del 16 de setembre i fins al 16 d’octubre, estarà obert el termini per tal que totes les companyies interessades en formar part del programa oficial, tant catalanes, estatals com internacionals, facin arribar les seves propostes.

L’organització ja treballa per definir les línies de la pròxima edició amb la intenció que la fira pugui recuperar la normalitat d’anys anteriors, després d’una darrera edició marcada per la covid-19 i de les dues cancel·lacions del 2020. Tot i això, el certamen s’adaptarà en funció de l’evolució de la pandèmia i de les restriccions que puguin estar vigents en les dates en què es preveu celebrar

La fira, organitzada pel Centre de Titelles de Lleida i l’Ajuntament de Lleida, confia que la convocatòria per a la 33a edició tingui una bona rebuda i es tradueixi en la recepció d’un gran nombre de propostes artístiques. En aquest sentit, des que es va obrir el termini la resposta de companyies “ha estat alta i va creixent”, segons l’organització.

Les darreres edicions s’han rebut al voltant de 300 propostes d’espectacles, provinents tant de Catalunya, com de la resta de l’Estat i de l’estranger. Després de l’edició 2021 i de les dues edicions que es van haver de cancel·lar el 2020, el certamen espera superar amb escreix aquesta xifra.

Com és habitual, la selecció dels espectacles participants a la Fira de Titelles es farà “atenent a criteris de qualitat, nivell artístic, innovació i connexió amb els diversos públics” i la programació s’anunciarà cap al pròxim mes de març.

Així mateix, la direcció artística de la fira es troba al Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes de Charleville (França), on veuran més de 70 produccions per tal de ser tingudes també en compte en la convocatòria i ser valorades juntament amb la resta que s’hi presentin. La participació en el festival de titelles més important a nivell mundial també servirà per fer difusió de la Fira de Titelles de Lleida i crear sinergies i col·laboracions amb altres certàmens i professionals del sector. Durant els dies del festival francès, l’exposició ‘Puppets & Vinyl’, inaugurada l’any 2018 en el marc de la 29a Fira de Titelles de Lleida, es podrà visitar a Charleville.