El TSJC jutja dilluns Pau Juvillà per desobediència pels llaços grocs a la Paeria

La fiscalia demana 8 mesos d'inhabilitació i 1.440 euros de multa

El diputat de la CUP al Parlament i membre de la mesa de la cambra, Pau Juvillà, serà jutjat aquest dilluns 22 de novembre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per desobediència. La causa es va obrir per no retirar els quatre llaços grocs que el partit tenia penjats a les finestres del seu despatx a l’Ajuntament de Lleida i que es va negar a treure, el 3 d’abril de 2019, després que Ciutadans ho denunciés a la Junta Electoral durant la campanya de les municipals de 2019. La fiscalia li demana 8 mesos d’inhabilitació i 1.440 euros de multa.
Segons la Fiscalia, tot i que Juvillà va ser informat que la no retirada dels llaços podria implicar responsabilitats penals, “no va fer cas de manera reiterada i deliberada” i els va mantenir fins que els Mossos els van treure el 13 d’abril, donant compliment a la mesura cautelar ordenada pel jutjat d’instrucció 3 de Lleida.

Juvillà va declarar al jutjat de Lleida el 16 de maig de 2019 i va defensar que la decisió de mantenir els llaços grocs a les finestres del despatx del partit a la Paeria es va prendre de forma ”col·lectiva”. Segons Juvillà, com a partit polític tenen el ”dret i deure d’expressar la ideologia” i per tant ”denunciar que l’estat espanyol està intentant invisibilitzar l’existència de presos polítics i exiliats”.

Finalment és el TSJC qui jutjarà, aquest dilluns 22 de novembre, el diputat de la CUP al Parlament i membre de la mesa de la cambra, després que el jutjat d’instrucció número 3 de Lleida li remetés la causa per desobediència quan es va convertir en aforat.