El Patronat de Turisme de Lleida estima tancar el pont amb una ocupació del 85%

S'ha aconseguit gairebé el ple en alguns establiments turístics a les comarques d'Alta Ribagorça i Pallars Sobirà

Barques de ràfting al riu Noguera Pallaresa. ACN

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha estimat que la demarcació tancarà aquest pont del Pilar amb una ocupació propera al 85%, principalment a la zona del Pirineu i del Prepirineu.

A més, s’ha aconseguit gairebé el ple en alguns establiments turístics a les comarques d’Alta Ribagorça i Pallars Sobirà, ha informat el patronat en un comunicat aquest diumenge.

També es preveu la visita de més de 25.000 turistes allotjats en establiments de turisme reglat, que generaran unes 60.000 pernoctacions en les tres nits.

En les segones residències també es registra força activitat, i la ocupació ha representat un impuls en el sector turístic i comercial de Lleida, ha destacat el patronat.

L’hostaleria tancarà amb una ocupació mitjana d’entre el 80% i el 90%; el turisme rural, que s’ha vist afectat per la limitació de sis persones per casa, se situarà entre 70% i 80% de mitjana; i el sector del càmping preveu tancar amb plena ocupació a les places de bungalows i poca afluència a les d’acampada.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha afirmat que està “molt satisfeta per la tendència d’aquest pont”, que ha estat la mateixa que la que es va registrar a l’estiu.

“Hem de destacar l’esforç del sector per aplicar els protocols del coronavirus i garantir la seguretat dels clients”, i ha destacat que el futur és el turisme de proximitat.