El ‘Musiquem’ estén la música pels carrers de Lleida

La setzena edició del certamen es clourà demà

El convert de Håvard Enstad al piano, al claustre del Rectorat de la UdL, en el marc de 'Musiquem'. ACN

La XVI edició del Festival Internacional Musiquem Lleida ha ofert aquest dissabte cinc concerts, estenent la música a la ciutat per 4 escenaris diferents. La jornada s’ha iniciat al convent de Santa Clara amb FlamencoGrass Quartet, que han presentat la seva barreja de flamenc andalús i el bluegrass dels EUA.

Seguidament, el pianista, violoncel·lista i compositor noruec, Håvard Enstad, ha ofert una actuació al claustre del rectorat de la UdL. A la tarda, primer han actuat la soprano Elena Mateo i el pianista Guillem Martí. A partir de les 19 hores, la música s’ha traslladat al Museu de Lleida, on ha actuat el violinista turc-alemany Önder Baloglu. I per acabar actuarà el Duet format per la soprano Violeta Alarcón i el pianista Eric Varas.

La XVI edició del certamen es clourà demà diumenge amb Dalek Dúo i Diphonon Duo al Museu de Lleida i la UdL i amb el Concert de Cloenda a les 19.00 hores a l’Auditori Enric Granados. D’aquesta manera, es recuperarà el concert de cloenda suspès de l’edició del 2020 a càrrec de la formació LleidArt Ensemble, acompanyada de la Coral Shalom i l’UniCorn-Cor de la Universitat de Lleida.

El certamen ha programat entre l’1 i el 3 d’octubre onze concerts en cinc escenaris diferents de la capital del Segrià. En concret, hi participaran una desena de formacions, que actuaran una única vegada i sense coincidir amb les interpretacions d’altres artistes.

El ‘Musiquem Lleida!’ ha eliminat en aquesta edició les actuacions amb entrada lliure des del carrer, com les celebrades l’any passat a la plaça de la Paeria, la plaça Ricard Viñes i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) amb l’objectiu de buscar espais segurs i on l’aforament pugui estar regulat per seguir les mesures derivades de la pandèmia.