El Govern no preveu el confinament domiciliari al Segrià

A Budó li "sobta" que l'Estat critiqui que Catalunya ha anat "tard" a Lleida: "Menys frivolitat i més coresponsabilitat"

El Govern no preveu el confinament domiciliari al Segrià, després dels rebrots. Tot i això, avisa que si les dades mèdiques ho recomanen, l’aplicarà. Així ho ha explicat la portaveu, Meritxell Budó, durant la roda de premsa a Palau posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts. La consellera ha afirmat que el confinament domiciliari “no està damunt la taula”, i ha defensat que l’executiu sempre ha pres les decisions segons els criteris científics. A Budó li “sobta” que Madrid hagi criticat la Generalitat per anar “tard” en tancar el perímetre del Segrià: “Seria còmic si no fos perquè la situació és molt greu. Menys frivolitat i més coresponsabilitat”, ha reblat. La portaveu ha defensat que el Govern ha actuat “quan calia”, i no pas tard.

Budó no ha fet autocrítica sobre la gestió de Lleida, ja que ha defensat que l’executiu sempre ha actuat en funció dels criteris epidemiològics. Sobre un possible confinament domiciliari, la consellera ha subratllat que si les dades apunten que cal dur a terme mesures més contundents, el Govern ho farà. I que ja es veurà en els propers dies com evoluciona la situació al Segrià.

Per altra banda, Budó ha recordat que el contracte amb Ferrovial és vigent, i que mentre no es resolgui, l’empresa continuarà sent qui presti el servei. Salut ja treballa per a resoldre’n el contracte.