Tarragona obre una convocatòria de tres línies de subvenció per fomentar l’ocupació

Amb aquesta mesura, des de l'Ajuntament es busca impulsar a les empreses del territori

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Tarragona. Foto: Arxiu.

La conselleria d’Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona ha obert la convocatòria de tres línies de subvenció per al foment de l’ocupació: ajuts a la contractació, ajuts per ERTOs i una tercera per a augment de la producció de béns i serveis.

Aquests ajuts tenen com a objectiu impulsar l’economia de les empreses del territori per tal de crear ocupació, mantenir-la i millorar l’ocupabilitat de les persones treballadores. Segons ha explicat el conseller d’Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, “en aquesta convocatòria, també treballem en la línia de pal·liar les conseqüències que l’estat d’alarma pel COVID- 19, està tenint en l’ocupació i per això hem hagut d’adequar les subvencions, que impulsen la contractació de nous treballadors, però també volen ajudar a mantenir les plantilles en les empreses de Tarragona que han patit ERTOs”.

Pel que fa a la línia d’ajuts a la contractació, es convoca des de 2014, els poden sol·licitar les persones, físiques o jurídiques, que hagin contractat personal, durant 2019 o 2020, a través de Tarragona Impulsa, per un mínim de sis mesos i, com a mínim, del 50% de la jornada. Van des dels 1.800 euros fins a 7.000 euros, segons la durada i la jornada laboral de cada contracte subscrit.

La línia d’ajuts per ERTOs s’adreça a aquelles empreses que van contractar personal, durant 2019 o 2020, per un mínim de sis mesos, que hagin vist suspesa la seva activitat per raó de la declaració de l’estat d’alarma per la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, hagin hagut d’aplicar ERTOs per aquest motiu i que reincorporin a tot el personal afectat per l’ERTO. Aquest ajuts van des dels 1.000 euros fins a 6.500 euros, segons la durada i la jornada laboral de cada contracte subscrit.

Finalment, la línia d’ajut per augment de la producció, va adreçada a aquelles empreses que hagin ampliat la seva plantilla, durant 2020, degut a l’augment de la producció a causa del COVID-19, amb contractes de mínim un mes, al 50% de la jornada. Van des de 375 euros fins a 1.700 segons la durada i la jornada laboral de cada contracte subscrit.

Les subvencions cobreixen el 50% del cost salarial de cada contracte laboral, fins un màxim de tres contractes per cada persona sol·licitant, fins esgotar el pressupost assignat per aquesta convocatòria, que és de 50.000 euros per les tres línies. Els imports dels ajuts s’estableixen en funció de la durada del contracte i la jornada treballada, prèvia valoració d’una sèrie d’ítems que estableixen les bases de la convocatòria. Els contractants han de tenir com a mínim un centre de treball al terme municipal de Tarragona, o bé contractar una persona resident a Tarragona. Els ajuts els poden sol·licitar fins el proper 15 de setembre, inclòs.

Podeu consultar les bases i requisits de la convocatòria i presentar les sol·licituds
a:https://seu.tarragona.cat/ajutsPublic/showPublicacion/10319