El Govern buscarà “el camí jurídic” per confinar el Segrià

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat que la Generalitat buscarà “el camí jurídic” per poder aplicar la prohibició d’entrar i sortir a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, la Granja d’Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat a causa del rebrot de coronavirus a la comarca del Segrià (Lleida).

En una entrevista aquest dilluns a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, la consellera ha reaccionat així a la decisió de la jutgessa del Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, de no ratificar aquest nou confinament, perquè veu desproporcionada la resolució del Govern, l’objectiu de la qual “és eludir l’aplicació de l’estat d’alarma parcial” i al·lega que aquesta competència és estatal.

Vergés ha afirmat que buscaran la seguretat jurídica, ha demanat a la ciutadania que s’estigui a casa i surti “tan sols per treballar i comprar el que sigui necessari”, i ha alertat que el risc de transmissió en aquesta zona és alt.

“No prenem mesures per gust. No pararem de treballar per la salut de la gent”, ha dit Vergés, que ha afegit que La Moncloa coneix les mesures de la Generalitat, perquè així ho han comunicat al ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Ha avisat que la situació és prou greu com per posar “els afers jurídics per davant de la gent” i ha explicat que, tot i que la decisió de la jutgessa es pot recórrer, els recursos triguen uns dies i aquestes mesures s’han de prendre com més aviat millor per evitar que les dades de contagi vagin a pitjor.

“La llei de salut pública és clara. Tenim potestat per demanar certes coses en relació amb l’activitat econòmica”, ha subratllat Vergés, que assegura que no entén com es pot aturar una cosa tan seriosa com això, en les seves paraules.

Sobre si la situació es resoldria si la Generalitat demanés a La Moncloa que apliqui l’estat d’alarma, Vergés ha dit que “en aquest marc col·laboratiu, són coneixedors” d’aquestes mesures, i ha qualificat de mala aposta aquesta via.