Barcelona està al límit

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha assegurat que tot i el repunt de casos a l’Hospitalet de Llobregat, la situació no és la mateixa que la de Segrià i ha fet una crida a reforçar la vigilància i el seguiment dels pacients positius al municipi barceloní.

Ha afirmat que l’increment de positius a l’Hospitalet “posarà a prova les capacitats” i a apel·lat a actuar “el més ràpid possible” i a fer un “esforç extraordinari” per frenar el creixement de casos.

Tot i això, ha assegurat que la població de l’AMB i la zona metropolitana sud “no estan en zona de risc de transmissió comunitària” com per plantejar-se les mesures que han imposat a Lleida.

En declaracions a Catalunya Ràdio Trilla ha afegit que Barcelona també està a el límit: “Estem en zona groga, més pendents de la zona vermella que de la verda”. En aquest sentit ha demanat responsabilitat individual per al compliment de totes les mesures de seguretat i de les administracions, ja que ha indicat que “no val deixar-ho tot en mans dels ciutadans”.

Els nous casos diagnosticats en aquesta zona de Catalunya han experimentat un preocupant repunt en els últims 12 dies, en els quals s’ha multiplicat gairebé per quatre la mitjana de diagnòstics diaris.