El Col·legi dona servei a una quarantena de residències geriàtriques i també de col·lectius vulnerables de la demarcació de Lleida, i Gea ha assegurat que la situació en aquests centres pel que fa a la falta de material sanitari està molt més agreujada que en el cas dels hospitals, ja que s’ha prioritzat el repartiment en centres hospitalaris perquè és on hi ha els malalts amb una “situació pitjor”.
El COILL ha posat la lupa en els centres assistencials durant aquesta crisi sanitària de la covid-19 i ha creat una estructura per proveir els equipaments residencials de Lleida de material sanitari. Els esforços se centren en aconseguir EPIs, principalment mascaretes, guants, bates, granotes, peücs o gorros, i productes desinfectants per a la higiene de mans o instal·lacions.
Entre els centres assistencials que reben material sanitari del COILL es troben els centre de l’Acudam de Mollerussa, Aspamis d’Alcoletge, Aspros de Lleida, Acollida Raimat, Ilersis de Lleida, Mèdic La Sentiu, la Clínica Mentalia de Lleida o el CRAE Servei Atenció a les Persones de la Paeria de Lleida. Pel que fa a les residències de gent gran, es subministren centre s a Bellpuig, Almacelles, Lleida, Almenar, Oliana, Balaguer, Mollerussa, Bell-lloc d’Urgell, Vila-sana, les Borges Blanques, Juneda, Gimenells, Alpicat, Penelles, Rosselló, Arbeca, Benavent de Segrià, Verdú, Bellvís i Cubelles. A més, s’ha col·laborat amb els CAPs d’Àger, Alpicat, Balaguer o Tàrrega i els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria així com amb l’equip de Llevadores Assir-Lleida per fer front a moments crítics en què ha estat molt difícil aconseguir material.
En paral·lel hi ha les línies de producció que subministren viseres 3D, en el que és una acció conjunta amb la Universitat de Lleida a través del Grup de Recerca en Energia i Intel·ligència Artificial de l’Escola Politècnica Superior i el Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió d’Agrònoms. La producció de bates sanitàries de TNT hidrofugat va a càrrec de les empreses Texere i Toldos Torrente que han adaptat la seva activitat per donar suport al COILL.
Montserra Gea també ha volgut posar èmfasi en tot aquell material que estan elaborant particulars i associacions, principalment mascaretes. Ha recordat que potser no són vàlides per al personal sanitari ja que no reuneixen els requisits de seguretat indispensables, però si que són útils per als acompanyants de malalts o per sortir al carrer.
El COILL destina fons propis a la compra de material homologat a demanda, en funció de les necessitats dels centres assistencials. Adquisicions que s’han pogut incrementar amb la donació en metàl·lic de particulars com les que han fet diputats del Parlament i consellers com Gemma Espigares, Montserrat Fornells, Marta Vilalta o Bernat Solé.