Lleida té una de les llibreries més boniques del món

Un establiment de Lleida ha entrat en el top 10 mundial com una de les llibreries més boniques del món, segons el portal especialitzat Little Books. Concretament, la llibreria se situa a la nova posició en el rànquing en la llista de llibreries petites.

La llibreria seleccionada no és una altra que La Sabateria, situada al número 3 del carrer Lluis Besa, en el Barri Antic de Lleida. La propietària és Estefania Reñé, qui assegura estar feliç pel seu propi establiment i també per la ciutat. Reñé explica que gent de diverses parts de Catalunya es desplacen per poder anar a la llibreria.

La Sabateria va obrir les portes l’abril de 2017 i no només hi ha llibres nous, sinó també antics i fins i tot de segona mà. A més, és un espai obert per la cultura, ja que també es fan moltes activitats diverses. Un paradís per qualsevol aficionat o amant de la lectura a Catalunya.

També fa falta destacar que La Sabateria té eines d’una sabateria artesanal per fer l’espai més encantador pels seus visitants. La història darrere de la llibreria és que es va escollir el nom per fer un homenatge a un vell sabater que cada matí obria el seu comerç, però que mai va obrir cap sabateria.

Entre les altres llibreries al rànquing, hi és la Massolit Books & Cafè de Budapest, Lebouquineur de Cordes-sur-Ciel, Shakespeare and Company de París, Armchair Books d’Edimburg, The Feminist Bookshop de Brighton, Brattle Book Shop de Boston i Falena de Buenos Aires.