Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

L’espectacle ‘Migrare’ de la companyia Maduixa, millor estrena d’arts de carrer a FiraTàrrega 2021

Els valencians guanyen el Premi Moritz després de la votació dels professionals acreditats a l'edició d'enguany

L’espectacle ‘Migrare’ de la companyia valenciana Maduixa ha resultat guanyador del Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d’arts de carrer 2021. Aquest guardó honorífic, que reconeix la bona tasca i la creativitat de les companyies, és resultat de la votació efectuada entre tots els professionals acreditats en la darrera edició de la fira.
‘Migrare’ és una peça de dansa amb xanques, una reflexió al voltant del fet migratori en la qual quatre dones i un espai buit minat d’obstacles i fronteres invisibles lluiten per trobar el seu lloc. L’espectacle forma part del programa d’acompanyament de processos de creació escènica Suport a la Creació de FiraTàrrega.
Amb dotze produccions que han recorregut més de 25 països arreu del món, la companyia Maduixa elabora creacions artístiques de sala i de carrer per a tots els públics i excel·leix en dansa amb xanques. La recerca i la mescla de disciplines són el seu principal motor creatiu, amb l’objectiu d’explorar nous llenguatges escènics i arriscar en cada nova proposta. Combinen la dansa, les arts plàstiques i les noves tecnologies amb els cossos per crear imatges d’una gran poètica visual. Les seves creacions han estat guardonades amb més d’una vintena de premis, entre els quals també el Premi Moritz de FiraTàrrega 2016 per ‘Mülier’.

El Premi Moritz 2021 de FiraTàrrega s’ha resolt gràcies al resultat d’una votació entre tots els professionals acreditats a FiraTàrrega 2021 que van veure les estrenes d’arts de carrer. Cal recordar que FiraTàrrega 2021 va acollir 48 companyies, 23 de les quals formen part del programa Suport a la Creació. L’edició d’enguany va comptar amb la participació de 350 artistes provinents de 7 països, que van actuar en 27 espais d’exhibició diferents. FiraTàrrega 2021 va registrar 766 professionals de 465 entitats de 23 països.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PP de Tarragona assegura que en Comú Podem aprovarà els pressupostos a canvi d’un assessor

Notícia següent

Licitades les obres d’abalisament de la pista de l’aeroport d’Andorra-La Seu

Notícies relacionades