Núria Palau es converteix en la nova alcaldessa de les Borges Blanques

Rep el suport dels set regidors de Junts mentre que els els sis de Borges per la República voten en blanc

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
La nova alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, després de rebre la vara com a primera edil del consistori. CEDIDA

Núria Palau (Junts per les Borges) ha pres possessió com a nova alcaldessa de les Borges Blanques després de ser investida en el ple extraordinari que ha celebrat aquest vespre l’Ajuntament de la capital de les Garrigues. Palau ja havia assumit l’alcaldia en funcions el 31 de juliol quan es va fer efectiva la renúncia del fins aleshores alcalde borgenc Enric Mir després de deu anys al capdavant del consistori.

La nova alcaldessa ha rebut el suport dels set regidors de Junts per les Borges mentre que els sis de Borges per la República han votat en blanc com un gest de “confiança” cap al govern que, a partir d’ara, encapçala Palau. En començar de la sessió, Oriol Satorra ha pres possessió de l’acta de regidor que havia deixat vacant Mir.

Núria Palau s’ha compromès a ser “una alcaldessa transparent que liderarà la ciutat des d’un ajuntament de totes i tots en el qual tots els grups polítics i els regidors i regidores siguin escoltats”. La nova alcaldessa de les Borges Blanques s’ha reivindicat com a “persona propera, que sap escoltar, sensible amb la violència envers les dones, enemiga de qualsevol mena de discriminació, compromesa en favor de la justícia social, les llibertats individuals i col·lectives, implicada en el repte d’aconseguir un país encara més sostenible i incansable en la cerca de la màxima eficàcia, transparència i excel·lència en la gestió pública”.

En el discurs d’investidura, Palau també ha reivindicat la figura de l’expresident Francesc Macià i ha reiterat el seu compromís i el del govern que passa a encapçalar “amb la fi de la repressió contra els independentistes catalans, el retorn dels exiliats i la lluita per un referèndum d’independència lliure i democràtic”.

Núria Palau també ha tingut paraules cap al seu predecessor i ha dit que “és, per a molts, el millor alcalde de la història borgenca” i ha destacat que “deixa el llistó molt alt” amb “molta feina feta”. Així mateix, ha recordat les figures de Carme Benet, primera alcaldessa de les Borges des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, i la de l’exregidor, Francesc Mir.

Prioritats fins al final de mandat

Així mateix, Núria Palau ha dit que les Borges afronta en el que resta de mandat el repte de sortir reforçada d’una pandèmia la qual “s’ha acarnissat fortament amb el poble” però ha permès veure en les persones que hi viuen “un gran valor social i d’ajuda als altres”.

Augmentar el sòl industrial disponible, impulsar la creació de riquesa i ocupació, les oportunitats de formació i realització professional per al jovent, l’increment del volum d’habitatge social i de la qualitat dels serveis i l’atenció a la gent gran, són algunes de les prioritats que s’ha fixat Palau al capdavant del consitori. Altres passen per la construcció de nous equipaments esportius com ara la pista poliesportiva a l’aire lliure o l”skate park’, i culturals com és el cas de la Sala Polivalent del nou Arxiu Comarcal o el Teatre Municipal.

El grup de Borges per la República ha votat en blanc en la investidura de Palau en considerar que es tractava d’un mer tràmit però també com a “vot de confiança per mirar de canviar les dinàmiques de treball que hi ha hagut al consistori durant massa anys”, segons ha explicat el portaveu de BxR, Josep Farran.

El ple s’ha celebrat de forma híbrida amb alguns dels regidors al saló de sessions mentre que altres hi han participat de forma telemàtica. La sessió ha comptat amb la presència, entre altres, dl fins fa poc alcalde de les Borges, Enric Mir; del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, i del secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavin.