“Hem passat de tenir el pacte de Sant Joan a tenir un govern devorat per la foguera de Sant Joan”

Larrosa crítica durament a Pueyo en el seu acte central de campanya i arenga que "no us abandonarem"

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Sala Leandre Cristòfol de la Llotja, plena, i bany de masses sota el crit “soc Fèlix Larrosa i seré alcalde“. Conscient que només té els dies de campanya per acabar de convèncer els ciutadans, Larrosa ha optat per fer un discurs dur i crític contra l’alcalde Miquel Pueyo (ERC) durant el seu acte central de campanya, on hi han participat els candidats a les diferents comarques de Lleida; Salvador Illa, diputat al Parlament, i Àngel Ros, exalcalde de Lleida.

Durant la seva intervenció, el socialista ha criticat que “hem passat de tenir el pacte de Sant Joan a tenir un govern devorat per la foguera de Sant Joan”. El candidat ha etzibat que “no són conscients que governen” i que a vegades “penso que l’alcalde soc jo”. Per acabar amb això, Fèlix Larrosa demana “mobilització, acció i entusiasme” per aconseguir una Paeria “empàtica i que tingui la confiança de tots“.

Per la seva banda, l’acte ha comptat també amb la intervenció de l’exalcalde Àngel Ros, que ha advertit que un alcalde “ha d’escoltar i liderar”. Per Ros, Lleida “ha progressat quan l’han liderat els socialistes. Ara té la gran oportunitat de tornar a encetar una etapa de progrés”. En aquest sentit, defensa que “és important que els socialistes liderem les ciutats i que Espanya estigui presidida per Pedro Sánchez”.

L’accent de país l’ha posat Salvador Illa, diputat al Parlament. Illa ha defensat que “Catalunya no es pot posar en marxa si Lleida no es posa en marxa” i ha demanat “ordre i seguretat”. Així mateix, ha reblat, com a comportament que no s’ha de fer, la situació de la presidenta de Junts, Laura Borràs. Illa ha denunciat que “no té dret a arrossegar les institucions de Catalunya”.

Tot això durant l’hora llarga que ha durat l’acte i que ha acabat amb la cançó flowers de Miley Cyrus a tot volum i els candidats socialistes repartint roses. Si ha estat un preludi de la celebració de la victòria o només la il·lusió, caldrà esperar encara al 28 a la nit.