L’Ajuntament de Lleida engega una prova pilot per evitar abocaments de runa a l’Horta

Atén la petició de la FAVLL i instal·la un contenidor a la cruïlla dels Tres Pontets per dipositar-hi aquests materials

La Paeria ha posat en marxa una prova pilot a l’Horta de Lleida amb la instal·lació d’un contenidor per evitar l’abandonament de runes i materials d’obra als camins i finques de les diferents partides. Es tracta d’una caixa-contenidor de 15 m3 que s’ha ubicat a la cruïlla dels Tres Pontets, prop d’una àrea d’aportació de contenidors. D’aquesta manera, l’Ajuntament pretén facilitar la recollida de materials diversos que es puguin generar en aquest entorn i minimitzar l’impacte en aquest espai natural de la capital del Segrià. La iniciativa s’ha dut a terme a proposta de la Comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL).

El regidor de l’Horta, David Melé, ha explicat que s’està avaluant el funcionament de les primeres setmanes per estendre la mesura en altres zones. En aquest sentit, ha indicat que ja s’han realitzat diversos buidatges, fet que demostra un ús freqüent del contenidor. Melé ha recordat que una de les prioritats de la Regidoria és controlar i evitar actes incívics a l’Horta i que estan implantant actuacions com aquesta que serveixin per reduir-ne l’impacte.

La caixa-contenidor disposa d’un accés a peu pla per facilitar el dipòsit dels materials i es troba senyalitzada indicant allò que es pot dipositar. Els serveis de recollida de l’Horta, quan detecten que està plena, la retiren per buidar-la. Des de la Paeria recorden que els materials d’obra i runes de petites obres particulars es poden portar de forma gratuïta a la deixalleria municipal de Pardinyes.