La paeria de Balaguer estudia la creació d’un obrador agroalimentari compartit

Amb l'objectiu que pugui donar servei a productors de la Noguera i territoris propers

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Paeria de Balaguer ha encarregat a l’empresa especialitzada Marta Quintana Gestoria Alimentària un informe sobre la viabilitat d’un obrador compartit agroalimentari de titularitat municipal, que pugui donar servei a productors de la Noguera i territoris propers.

L’informe no només ha de servir per a detectar els usuaris potencials d’aquesta instal·lació, sinó també el tipus de productes que s’hi elaborarien, i així poder dissenyar l’obrador adient.

Per dur a terme aquesta tasca de prospecció i estudi, la Paeria ha obtingut una subvenció del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

La comarca de la Noguera compta amb una producció agrícola i ramadera caracteritzada per la seva qualitat i diversitat. Des de diverses instàncies s’han fet esforços per posar en valor els productes del territori, i una de les infraestructures que pot contribuir a assolir aquest objectiu són els obradors agroalimentaris compartits. Aquestes instal·lacions permetrien a petits productors transformar, envasar i comercialitzar productes agrícoles i ramaders, i augmentar així els seus ingressos alhora que es poden generar noves fonts de treball i d’activitat econòmica.

L’elaboració de productes alimentaris pot contribuir a fixar la població al territori, i contribuir a la generació de riquesa a partir de la posada en valor i la transformació i comercialització de la producció primària.