Mollerussa ultima un pla per canviar a LED 3.000 llumeneres i estalviar 250.000€ a l’any

L’objectiu és poder incloure aquesta inversió en el pressupost del 2024 per reduir la despesa corrent en energia, que suposa un 12%

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament treballa en un pla per reformar l’enllumenat públic de la ciutat amb l’objectiu de reduir la factura de la llum. La voluntat és substituir 3.000 llumeneres existents per altres de característiques similars de tecnologia led i així completar la renovació que ja es va iniciar en el seu dia amb la substitució de més de 400 llumeneres. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que la finalitat és estalviar prop de 250.000 euros a l’any en energia, ja que la llum i el gas s’endú el 12% del pressupost de despesa corrent. 

Solsona ha assegurat que “si no posem una solució correctiva, la despesa energètica ens consumeix l’esquelet pressupostari”, tal com ja va explicar el passat dijous en el Ple ordinari en el qual ja va anunciar que des del consistori s’estava treballant en aquest pla de cara a poder incloure en el pressupost del 2024 la inversió que suposaria la reforma total de l’enllumenat del municipi. L’alcalde ha dit que les factures de gas i de llum de la ciutat superen el milió d’euros, una xifra que cal reduir. 

L’alcalde també ha afegit que l’informe tècnic que han demanat per tirar endavant aquesta actuació posa de manifest que la xarxa i els fanals funcionen correctament i estan en bones condicions, per la qual cosa només caldria substituir les llumeneres.