La inauguració de la fira F&T de Lleida s’inicia amb una protesta per la presència de l’Exèrcit

Avatar photo

Una trentena de persones recorren el recinte firal darrera una pancarta amb el lema 'Les armes no eduquen, les armes maten'

Una protesta contra la presència de l’Exèrcit ha protagonitzat la inauguració de l’onzena Fira de Formació i Treball F&T que se celebra fins dissabte a Lleida. Una trentena de persones membres de la Plataforma Desmilitaritzem l’Educació han fet un recorregut pel recinte firal darrera una pancarta amb el lema ‘Les armes no eduquen, les armes maten’. Portaven armilles blanques i mascaretes perquè l’acció volia simbolitzar la “desinfecció de la fira del virus de l’Exèrcit”. La protesta ha acabat davant de l’estand de les forces armades, protegit per Mossos d’Esquadra, i ho hi ha hagut cap incident. Des de la Plataforma demanen que sigui l’última vegada que l’Exèrcit tingui un espai a la fira perquè “aquest és un espai que no li pertoca, ja que es legitima i es publicita l’ús de la força davant dels joves”, segons ha dit el portaveu, Jaume Añé. Per la seva banda, tan l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, com la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, i el subdelegat del ministeri de Defensa a Lleida, el coronel Rafael Jiménez, han defensat la presència de les forces armades en un saló d’aquestes característiques perquè ofereixen una formació que interessa els lleidatans.

Manso ha recordat que en l’edició de l’any passat l’estand de l’Exèrcit va rebre 600 peticions d’informació, que es van sumar a les 300 que durant l’any també van recollir a la subdelegació de Defensa a Lleida. D’aquestes, se’n van formalitzar mig centenar. Aquest mateix dijous, segons la subdelegada del govern espanyol, en la primera hora d’obertura del recinte firal ja s’havien acostat a l’estand un centenar d’alumnes. Per això ha insistit que la presència de les forces armades al saló de la formació professional de Lleida és “pertinent i necessària”.

L’encarregat d’inaugurar el certamen ha estat el president del Consell Català de Formació Professional del Departament d’Ensenyament, Jordi Ficapal, que també s’ha pronunciat sobre la polèmica. Ha admès que “per a nosaltres no és una opció realment interessant al costat de totes les altres opcions interessants que tenim per oferir” però considera que vetar o no determinats expositors és responsabilitat dels organitzadors, en aquest cas Fira de Lleida.

L’11a edició del saló F&T compta amb la participació de 21 empreses i entitats i té 25 famílies de formació o disciplines representades. El saló ocupa una superfície bruta d’exposició de 4.000 metres quadrats i acollirà fins dissabte 50 activitats professionals com ara conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació. El certamen l’organitzen l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i GlobaLleida.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Dos anys de presó per llençar un còctel molotov contra una mesquita de Tarragona

Notícia següent

La Diputació de Tarragona, ens de qualitat i transparència segons la UAB

Notícies relacionades