La Fira de Sant Miquel de Lleida tanca amb “satisfacció” la seva 69a edició

Unes 100.000 persones han passat pel recinte firal al llarg dels quatre dies de certamen

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La 69a edició de la Fira de Sant Miquel de Lleida i el 38è saló Eurofruit han posat el punt final aquest diumenge a quatre dies de certamen amb 100.000 visitants, una xifra similar a la de les darreres edicions. Per l’organització són xifres “satisfactòries” tenint en compte les dificultats que afronta l’agricultura com la sequera i l’augment de costos de producció.

En tot cas, el president de Fira de Lleida i alcalde de la ciutat, Fèlix Larrosa, ha apuntat que “reflexionaran” per encarar “nous reptes de futur” i per oferir una 70a edició que s’adeqüi a les necessitats tecnològiques del sector. El secretari d’Agricultura del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, ha encapçalat l’acte de cloenda del certamen.

Larrosa ha assegurat que la 69a edició del certamen agrícola ha superat les expectatives i que el nivell de satisfacció dels expositors és “notable” atesa la situació actual del sector agrari.

Per la seva banda, durant la seva intervenció en l’acte de cloenda, Mòdol ha destacat que cal revisar el sistema productiu agrari actual i “posar-lo al dia”. En aquest sentit, dona per fet que en un futur s’haurà de collir i conservar els productes de manera “diferent”, i ha apuntat que aquest procés requereix una “revolució tecnològica”.

Davant d’aquest escenari, el secretari d’Agricultura considera que Lleida és el territori que “especialment” està cridat al lideratge d’aquest canvi, i que la Fira de Sant Miquel és un aparador per mostrar-lo. Tanmateix, ha recordat que el territori té al seu abast inversions de les institucions per posar en marxa el nou procés.

En aquesta línia, Larrosa ha puntualitzat que “les coses s’han de fer d’una altra manera”, i ha explicat que el comitè organitzador de la Fira de Sant Miquel es reunirà els pròxims dies per encarar els “reptes de futur”. Considera que cal aprofitar els centres de recerca, la xarxa de petites i mitjanes empreses vinculades a l’agroalimentació, així com les grans empreses del sector. “La 70a edició ha de ser impulsada i ens hem de posicionar al món. Hem de prendre decisions i així ho farem”, ha conclòs.

En el marc de l’acte de cloenda de la 69a edició del certamen agrícola, s’ha dut a terme l’entrega de premis del 52 Premi del Llibre Agrari, el 8è Premi de l’Article Tècnic Agrari i el 26 Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària.